Interessant:

Sony Xperia Z3+: beste Multimedia Smartphone 2015-2016

nieuws 17 augustus 2015 om 12:39

De Sony Xperia Z3+ heeft van de EISA de prijs voor beste Multimedia Smartphone 2015-2016 gekregen. Daarnaast ging Sony ervan door met de prijzen voor beste compacte reiscamera en beste professionele compacte systeemcamera.

De Sony Xperia Z3+ is een slanke, stevige smartphone met een dikte van 6,9 millimeter. Hij is water- en stofdicht en heeft verschillende multimediafuncties, zoals scherpe fotografie, 4K video en audio met hoge resolutie (Hi-Res Audio). Met de 5-megapixel 25mm groothoek-frontcamera zijn scherpe groepsselfies te nemen. De hoofdcamera presteert goed in zwak licht en heeft een snelle beeldverwerking. Het audiogedeelte is volledig compatibel met hoge resolutie multimedia en past de instellingen automatisch aan op iedere hoofdtelefoon die op de smartphone wordt aangesloten. De accuduur van deze smartphone gaat tot twee dagen mee. De toekenning van deze award is enigszins opmerkelijk, omdat de Xperia Z3+ veel kritiek wegens oververhittingsproblemen. De Sony Xperia Z3+ heeft een winkeladviesprijs van € 699,-.

Sony Xperia Z3+
Sony Xperia Z3+

De Sony Cyber-shot DSC-HX90/V, die de prijs voor beste European Travel Compact Camera  2015-2016 kreeg, is 's werelds kleinste compacte camera met superzoom en ingebouwde elektronische zoeker. De Zeiss Vario Sonnar T*-lens heeft een krachtig zoombereik en het equivalent van 24-720 mm dekt vrijwel alle mogelijk reissituaties. De elektronische zoeker stelt je in staat op ooghoogte te fotograferen en is vooral handig in fel licht. Als je de zoeker niet nodig hebt, verdwijnt hij in de camerabehuizing. Het LCD-scherm kantelt tot 180°, zodat er creatieve foto's gemaakt kunnen worden. Er kan gefilmd worden op 1080/60p en de HX90V beschikt over ingebouwde GPS en Wi-Fi met NFC. De Sony Cyber-shot DSC-HX90/V heeft een winkeladviesprijs van € 470,-.

Sony Cyber-shot DSC-HX90/V
Sony Cyber-shot DSC-HX90/V

De Sony Alpha 7 II, die door de EISA is bekroond met de European Professional Compact System Camera Award 2015-2016, is een professionele full-frame compacte systeemcamera en biedt hoogwaardige beeldverwerking in een lichtgewicht behuizing. De full-frame sensor van 24 miljoen pixels heeft een dynamisch bereik met weinig ruis op hoge ISO-instellingen. De hybride autofocus geeft een snelle, nauwkeurige scherpstelling. De stevigere behuizing en een nieuwe handgreep maken het verschil met zijn voorganger. De ingebouwde beeldstabilisatie over 5 assen biedt uitkomst wanneer je vanuit de hand fotografeert, vooral voor close-ups en lage sluitersnelheden. Met al deze eigenschappen is de Alpha 7 II het alternatief voor een full-frame DSLR. De Sony Alpha 7 II heeft een winkeladviesprijs van € 1.800,-.

Sony Alpha 7 II
Sony Alpha 7 II

portablegear.nl