Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie18,0 megapixel
Zoom30x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony HX90 1 Foto Sony HX90 2 Foto Sony HX90 3 Foto Sony HX90 4 Foto Sony HX90 5

Inleiding

De Sony Cyber-shot DSC-HX90(V) is een compacte superzoom-camera met een 30x optische zoom en ondersteuning van WiFi en NFC. Dit model is daarnaast voorzien van een OLED Tru-Finder elektronische zoeker, die handig uit de camera opklapt wanneer deze nodig is. Het 3-inch LCD-scherm kan 180 graden worden gekanteld voor selfies op een armlengte afstand. Het beeldscherm met hoge resolutie (921k pixels) is ook handig voor het maken en bewerken van foto's met de ingebouwde functies Photo Creativity en Beauty Effect. Met de Clear Image Zoom-funtie verdubbel je het zoombereik tot 60x, terwijl Optical SteadyShot en beeldstabilisatie over 5 assen trillende handen compenseren om bewogen opnames te voorkomen. Meer ervaren fotografen krijgen de mogelijkheid om functies, zoals handmatige focus of stapsgewijs zoomen, aan de bedieningsring toe te wijzen. Met de Sony HX90(V) is het mogelijk video's in Full HD 60 p/50p-opnames in XAVC S-formaat op 50 Mbps op te nemen. De P/A/S/M-modi geven je daarnaast meer creatieve controle over alle videobeelden. Tot slot vind je op de HX90 een ingebouwde pop-up flitser voor opnames bij weinig licht. Dankzij WiFi en NFC One-touch Wireless Sharing kun je daarnaast foto's en video's door middel van een enkele aanraking bekijken op je NFC-smartphone of -tablet. De Sony HX90 is beschikbaar in een uitvoering zonder GPS (als de HX90) en in een uitvoering met GPS (als de HX90V, deze geeft opnames automatisch GPS locatie-informatie mee). Tegelijkertijd met dit model is de Sony WX500 geintroduceerd.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Duo). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De HX90 is uitgerust met een 18,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 720 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 30,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Sony HX90

Van de Sony HX90 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony HX90 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Sony HX90 testoverzicht de testen

Specificaties Sony HX90

Algemeen
ProductSony Cyber-shot DSC-HX90
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht245 gram
Afmetingen102,0 x 58,0 x 36,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie18,0 megapixel
Zoomrange24 - 720 mm
Zoom30x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB