Interessant:

Nokia N1 ook buiten China beschikbaar

nieuws 7 juli 2015 om 14:24

De Nokia N1-tablet, die in China bijzonder succesvol is, komt ook buiten China beschikbaar. De 8-inch tablet is reeds in Taiwan te koop en verschijnt binnenkort waarschijnlijk ook in India.

De Nokia N1 is de eerste Nokia-tablet die die draait op Google's Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem. Het product wordt echter gemaakt door Foxconn en Nokia geeft slechts de licentie voor het gebruik van haar merknaam. De N1 is voorzien van een helder 7,9-inch IPS-display (net zo groot als de iPad mini) van het krasbestendige Gorilla Glass 3. De 64-bit 2,3GHz quad-core Intel Atom Z3580-processor met 2GB RAM zorgt voor snelle prestaties en het geheugen bedraagt 32GB (niet verder uitbreidbaar). De Nokia Z Launcher-functie geeft Android een nieuw homescreen met enkele slimme nieuwe functionaliteiten. 

Nokia N1
Nokia N1

Nokia introduceerde de Nokia N1 eind 2014 in China, waar de tablet zeer succesvol is en op hoge verkoopcijfers kan rekenen. De N1 kreeg in 2014 in China ook de prijs 'Best Android Tablet' op het jaarlijkse Sina Technology Billboard Event. Nokia brengt de Nokia N1 nu stapsgewijs buiten China op de markt. De tablet is inmiddels al in Taiwan beschikbaar, en binnenkort volgt waarschijnlijk India. Het is nog niet bekend of op termijn de N1 naar Europa komt.

NokiaPowerUser