Interessant:

Nokia N1 Android-tablet geintroduceerd

nieuws 19 november 2014 om 10:23

Pas nu Nokia helemaal eigendom is van Microsoft heeft het bedrijf, ironisch genoeg, haar eerste Android-tablet aangekondigd. Deze Nokia N1 komt in 2015 in eerste instantie in China op de markt.

De Nokia N1 heeft echter niets met Microsoft te maken en komt geheel voor de rekening van Nokia, hoewel de Finnen het product zelf niet maken. De N1 wordt gemaakt door Foxconn en Nokia geeft slecht de licentie voor het gebruik van haar merknaam. "We zijn blij het Nokia-merk terug te brengen in de handen van consumenten met de N1 Android-tablet en om daarmee ingewikkelde technologieen eenvoudig te maken", aldus Sebastian Nyström, die de scepter zwaait over de productafdeling van Nokia Technologies. "De N1 biedt een intuitieve interface en een fraai industrieel design. Het is een uitstekend product voor Nokia-fans en voor een ieder die nog niet de juiste Android-tablet heeft gevonden".

De Nokia N1 is de eerste Nokia-tablet die draait op Google's Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem. Het product wordt echter gemaakt door Foxconn en Nokia geeft slecht de licentie voor het gebruik van haar merknaam. De N1 is voorzien van een helder 7,9-inch IPS-display (net zo groot als de iPad mini) van het krasbestendige Gorilla Glass 3.

Nokia N1
Nokia N1

De 64-bit 2,3GHz quad-core Intel Atom Z3580-processor met 2GB RAM van de N1 zorgt voor snelle prestaties en het geheugen bedraagt 32GB (niet verder uitbreidbaar). De tablet is 6,9 millimeter dik, heeft een industrieel unibody aluminium design en beschikt over stereospeakers en een 5.300 mAh batterij. Zowel aan de voorzijde (5-megapixel) als aan de achterzijde (8-megapixel) is de Nokia N1 uitgerust met een camera. De Nokia Z Launcher-functie geeft Android een nieuw homescreen met enkele slimme nieuwe functionaliteiten. De tablet ondersteunt tot slot WiFi, Bluetooth 4.0 en GPS.

De Nokia N1 is vanaf begin 2015 in China te koop voor een prijs rond de 250 euro. Andere markten volgen waarschijnlijk later, al is nog niet bekend of de tablet ook naar Nederland komt.

portablegear.nl