Interessant:

Top 5 gadget-cadeautips voor Vaderdag 2015

nieuws 17 juni 2015 om 11:47

Aankomende zondag 21 juni is het weer Vaderdag. PortableGear zet vijf interessante, stoere en nuttige gadgets op een rij waarmee je je vader deze dag kan verrassen.

Nest Learning Thermostat

De Nest Learning Thermostat maakt het lastige programmeren van een thermostaat overbodig. Nadat je de Nest Thermostat op de gebruikelijke manier een week lang met de hand bediend hebt, neemt het apparaat het over en stelt het een persoonlijk schema op dat steeds verder verfijnd wordt. Via geïntegreerde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer er niemand meer in huis is en zet de Auto-Away-functie automatisch de temperatuur omlaag om zo energie te besparen. Zodra de Nest Thermostat verbinding heeft via WiFi, kun je de Nest-app gebruiken om hem te bedienen vanaf een mobiel of tablet. Als je wat vroeger thuiskomt, kan je de temperatuur aanpassen voordat je thuiskomt. De Nest Thermostat heeft een prijs van 219 euro.

Nest Learning Thermostat
Nest Learning Thermostat

Nest Protect-rookmelder

De Nest Protect is een rook- en koolstofmonoxidemelder die via WiFi met je smartphone is te verbinden. Het apparaatje is beschikbaar met batterijen of in een bedrade uitvoering. Je kunt zowel de Nest Protect op batterijen als de bedrade Nest Protect (230 V) in een paar minuten installeren. Ook het aansluiten op het WiFi-netwerk en het configureren met je iPhone, iPad of Android-apparaat duurt slechts enkele minuten. De Nest Protects in je huis maken automatisch verbinding met elkaar. Je kunt de status van de sensoren en batterijen van de Nest Protect controleren vanuit de app, en handmatig de stem en de verbinding met andere Nest Protect-melders testen door op de Nest-knop te drukken. De Nest Protect heeft een prijs van 109 euro.

Nest Protect-rookmelder
Nest Protect-rookmelder

Samsung Galaxy Xcover 3

De Samsung Galaxy Xcover 3 is een robuuste outdoor-telefoon met een IP67-certificaat (dat betekent dat het toestel stofbestendig is en 30 minuten in 1 meter diep water overleeft) en een MIL STD 810G-certificaat (dat betekent dat het toestel vallen tot 1,2 meter overleeft). Het toestel is daarmee bijzonder geschikt voor zowel actieve als onhandige vaders. De telefoon is 9,95 millimeter dik en is uitgerust met een 1,2GHz quad-core processor (met 1,5GB RAM) en Android 4.4 KitKat (een Android 5.0-update volgt). De Xcover 3 is te gebruiken in extreme temperaturen en is voorzien van een ingebouwde zaklamp. Onder het 4,5-inch touchscreen vind je fysieke toetsen (Home, Multitasking en Back) en ernaast een speciale Xcover-toets (om snel de zaklamp te activeren of, door er op te dubbel klikken, snel de camera te activeren). Aan de voorzijde bevindt zich een 2-megapixel camera, aan de achterzijde krijg je de beschikking over een 5-megapixel camera (met onderwatermodus). Het toestel komt verder met 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), 4G/LTE-support, GPS, NFC en de KNOX-beveilingssoftware. Tevens zijn een kompas en hoogtemeter geintegreerd. Het toestel heeft een adviesprijs van 239 euro.

Samsung Galaxy Xcover 3
Samsung Galaxy Xcover 3

Olympus TOUGH TG-860

De Olympus Stylus TOUGH TG-860 is een robuuste, waterdichte, druk- en schokbestendige camera. Dit model is waterdicht tot 15 meter, bestand tegen vallen tot 2,1 meter, en overleeft een druk van 100 kilogram en temperaturen tot -10 graden Celsius. Deze camera voor sportieve vaders biedt daarnaast een ultragroothoeklens, een 5x optische zoom, een groot bedieningsgemak en een kantelbaar scherm dat zich prima leent voor selfies. Dankzij meerdere ontspanknoppen kunnen de superactieve vaders op elk moment haarscherpe foto's, onbewogen selfies en stabiele filmopnamen maken, rechts- of linkshandig en met of zonder hand­schoenen. De TruePic VIII-beeldsensor, in combinatie met de 16-megapixel CMOS-sensor, helpt ruis voorkomen, ook bij weinig licht. In de Time-Lapse Movie-modus kan je vader beelden opnemen met intervallen van 0,5, 1, 3, 6, 12 of 30 seconden. De Sport-Burst-videomodus biedt de mogelijkheid beelden achtereen vast te leggen met een sluitertijd-interval van 0,05 tot 60 seconden. Tot slot kan je vader, dankzij WiFi-ondersteuning, de TOUGH TG-860 vanaf zijn iOS- of Android-tablet/smartphone te bedienen middels de gratis Olympus Image Share-app. De TOUGH TG-860 is te koop in het wit, oranje of zwart, voor een adviesprijs van 299 euro.

Olympus TOUGH TG-860
Olympus TOUGH TG-860

Garmin nuviCam LMT-D

De Garmin nuviCam LMT-D is een navigatiesysteem met een groot 6-inch display en een ingebouwde dash cam. Met deze ingebouwde HD-dashcam maakt je vader opnames van de hele autorit. In geval van een botsing zorgt de G-sensor met incidentdetectie dat de opgenomen beelden automatisch worden opgeslagen. GPS registreert waar en wanneer incidenten precies hebben plaatsgevonden. Met de kantelbare lens van het toestel kan je vader de zichthoek van de camera aanpassen, zodat hij de nuviCam kan bevestigen op de voorruit of het dashboard om betere opnames te maken. De video is af te spelen op het grote, 6-inch scherm en ook is het mogelijk een kaart bekijken met de locatie van het incident. De nuviCam heeft daarnaast een Snapshot-functie om momentopnamen te maken - de camera is uit het voertuig te verwijderen om foto's te maken van de schade na een aanrijding. Voor opslag van de video-opnamen is bij de nuviCam een 4GB microSD-kaart meegeleverd. Het toestel geeft daarnaast hoorbare en zichtbare waarschuwingen voor botsingen als je te dicht op de auto voor je rijdt en als je van de weg dreigt te raken of op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terechtkomt. Tot slot ondersteunt dit model spraakgestuurde navigatie en Bluetooth, zodat je vader veilig handsfree kan bellen via de geïntegreerde microfoon en luidspreker. De nuviCam LMT-D is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 379 euro.

Garmin nuvicam
Garmin nuvicam

portablegear.nl