Interessant:

Lycos maakt comeback met fitness-armband en smartring

nieuws 5 juni 2015 om 11:42

Lycos, vooral bekend als aanbieder van gratis ruimte voor webpagina's en als zoekmachine uit jaren 90, maakt een comeback met de introductie van een fitness-armband en een smartring.

Het Lycos van nu is overigens niet meer hetzelfde Lycos als van in het verleden. Het is nu onderdeel van Ybrant Digital, een wereldwijd bedrijf dat in 24 landen actief is, en dat in 2010 Lycos overnam. Niettemin brengt dit bedrijf nu onder de Lycos-merknaam twee wearables op de markt.

Ten eerste is er de Lycos Life Band, een fitness-smartband met NFC-ondersteuning, om direct data naar je smartphone te kunnen zenden (tap-to-transfer). De Lycos Band heeft een OLED-display en beschikt over gevanceerde fitnesstracking-functionaliteiten, zoals een hartslagmeter, stappenteller en automatische slaaptracking. Via de Lycos Life-app kan je je wachtwoorden managen en kan de armband gebruikt worden om je telefoon te unlocken. Lycos belooft een batterijduur van 12 tot 14 dagen. De Life Band kost 124,99 dollar en komt in het wit, zwart, lichtblauw, donkerblauw, rood of oranje.

Lycos Life Band smartband & Lycos Smartring
Lycos Life Band smartband & Lycos Smartring

Ten tweede introduceert Lycos de Lycos Ring. Deze zogenaamde smartring heeft alleen veiligheids- en tap-to-transfer-functies, een ingebouwde batterij ontbreekt. De ring kan wel data opslaan middels ingebouwde NFC-chips. De ring komt beschikbaar in dezelfde kleuren als de Life Band en kost 59,99 dollar.

 

Cnet