Interessant:

Facebook presenteert Facebook Lite-app

nieuws 5 juni 2015 om 10:23

Facebook heeft Facebook Lite gepresenteerd, een app die is geoptimaliseerd voor low-end Android-smartphones. De app verbruikt minder data en werkt goed met alle netwerken.

Facebook Lite is vooral bedoeld voor low-end Android-smartphones op opkomende markten. In veel van deze gebieden zijn netwerken vaak traag, waardoor niet altijd de volledige functionaliteiten van Facebook en Android kunnen worden gebruikt. Facebook Lite is speciaal gebouwd voor deze omstandigheden: zo wordt ook aan gebruikers met een minimale bandbreedte een betrouwbare Facebook-ervaring geboden.

Facebook Lite voor low-end Android-smartphones
Facebook Lite voor low-end Android-smartphones

Facebook Lite vraagt minder dan 1MB geheugen, en is daardoor snel te installeren en te laden. Alle kernfunctionaliteiten van Facebook (zoals de News Feed, status updates, en de mogelijkheid om foto's en notificaties te bekijken en posten) zijn aanwezig in Facebook Lite. Ook is het mogelijk om met de ingebouwde Messenger-functie berichten te versturen of deel te nemen aan groepsgesprekken.

Faecbook Lite verschijnt in eerste instantie in Azië, daarna volgen landen in Latijns-Amerika, Afrika en Europa. De toepassing verschijnt alleen voor Android, een iOS-versie staat vooralsnog niet in de planning.

Facebook Newsroom