Interessant:

Samsung Galaxy S6 Active komt eraan

nieuws 18 mei 2015 om 10:21

Volgens de laatste geruchten introduceert Samsung binnenkort de Samsung Galaxy S6 Active, een robuuste editie van de huidige Galaxy S6. De eerste afbeeldingen en specificaties van het toestel lekten reeds uit op internet.

De Samsung Galaxy S6 Active verschijnt naar verwachting in eerste instantie exclusief in de Verenigde Staten (bij operator AT&T), net als het geval was met de voorgaande Galaxy S5 Active. Dat toestel werd echter enige maanden later alsnog geruisloos in Nederland op de markt gebracht.

De Galaxy S6 Active beschikt over drie hardware-toetsen aan de voorzijde, maar een vingerafdruksensor ontbreekt. Daarnaast beschikt het toestel waarschijnlijk net als de originele Galaxy S6 over een 64-bit octa-core processor, een 5,1-inch Quad HD-display en 3GB RAM. De Active-uitvoering is echter stof- en waterbestendig en komt met een grotere batterij (3.000 mAh). Mogelijk wordt ook een microSD-kaartslot toegevoegd.

Samsung Galaxy S6 Active
Samsung Galaxy S6 Active

De Samsung Galaxy S6 Active komt in het zwart, camouflage-blauw en camouflage-wit. Het toestel wordt naar verluidt binnenkort officieel gepresenteerd.

Naschrift: de Galaxy S6 Active is in juni 2015 officieel aangekondigd in de VS.

PhoneArena