Interessant:

Snake Rewind voor iOS, Android en Windows Phone

nieuws 18 mei 2015 om 10:02

Taneli Armanto, de oorspronkelijke programmeur van het allereerste Snake-spel op een Nokia-telefoon, heeft samen met Rumilus Design een vernieuwde editie van het spel (Snake Rewind) uitgebracht voor iOS, Android en Windows Phone.

In 1997 verscheen Snake voor het eerst op een Nokia-telefoon, deNokia 6110. Het originele spel - geprogrammeerd door toenmalige Nokia-engineer Tanel Armanto, werd ontwikkeld voor monochrome telefoons, de graphics bestonden uit zwarte vierkantjes en je kon slechts vier kanten op bewegen.

In Snake Rewind, een vernieuwde versie van Snake door Armanto en Rumilus Design, zijn de iconisiche elementen en de intuitieve gameplay behouden gebleven. Ze zijn nu echter gecombineerd met nieuwe visuele efffecten, geluid en veel nieuwe functionaliteiten. Je krijgt onder meer 10 verschillende niveau's met verschillende graphics en muziek, die je kan unlocken door missies te spelen. Ook is het mogelijk om high scores op leaderboards te plaatsen en de strijd aan te gaan met andere spelers om de titel van 's wereld beste Snake-speler.

Snake Rewind is gratis beschikbaar voor iOS (vanaf 5.2), Android (vanaf 4.0) en Windows Phone (vanaf 7.5). In 2012 verscheen er eerder een remake van de originele Snake voor Windows Phone door de Nederlander Willem Middelkoop.

Snake Rewind
Snake Rewind

Rumilus Design