Interessant:

Strips huren op smartphone of tablet via mobiele app

nieuws 14 mei 2015 om 12:13

De Vlaamse uitgevers Ballon Media en Standaard Uitgeverij lanceren samen YIEHA, een digitaal platform waarmee je strips kan kopen of huren op je iPad, iPhone of PC.

Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Blake en Mortimer,  De Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes, Largo Winch, De Kampioenen kan je met YIEHA lezen op je PC, laptop, iPhone en iPad. Bij YIEHA kan je strips kopen of huren. Iedereen kan zich gratis registreren op www.yieha.be of www.yieha.nl en de YIEHA app downloaden in de App Store. 

YIEHA-app: strips op je smartphone of tablet
YIEHA-app: strips op je smartphone of tablet

Ballon Media en Standaard uitgeverij kondigden hun gezamenlijke initiatief eind 2014 reeds aan op de Boekenbeurs.  Alexis Dragonetti, CEO Ballon Media: "Samen met Standaard Uitgeverij staan wij borg voor ongeveer 80% van het stripaanbod in Vlaanderen. Dat 'papieren' leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone. Met alle voordelen en functionaliteiten van een performante digitale ervaring. Met een YIEHA-app die er bijzonder goed uitziet en een zeer gebruiksvriendelijke website. En vooral met een groot hart voor de Vlaamse en Belgische strips!"

Bij YIEHA kan je strips kopen, vanaf € 3,99 of huren vanaf € 1,99. Momenteel biedt YIEHA al 800 strips aan, maar de catalogus zal voortdurend uitgebreid worden. YIEHA biedt van al zijn albums gratis previews aan. Op die manier kan de stripliefhebber proeven van een digitale stripbeleving én nieuwe titels of reeksen ontdekken die hij/zij nog niet kende. Het platform werd de afgelopen maanden uitvoerig getest door zo’n 800 Vlamingen en Nederlanders.

Peter Quaghebeur, CEO van WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij: "Wij geloven dat er ook voor onze sterke stripmerken aan een digitale toekomst moet gewerkt worden. Vorig jaar hebben we samen met iMinds Media een onderzoek verricht en vooraleer YIEHA te lanceren hebben we het samen met de lezers getest én verbeterd. Het enthousiasme en de positieve echo’s uit onze testpanel zijn goed nieuws voor eenieder die van Nederlandstalige strips houdt."

Yieha Blog