Interessant:

Huawei P8 vanaf 15 mei verkrijgbaar in Nederland

nieuws 13 mei 2015 om 15:31

De afgelopen april in Londen aangekondigde Huawei P8 is vanaf 15 mei verkrijgbaar in Nederland. Het toestel komt in de kleuren Mystic Champagne en Titanium Grey en heeft een een losse verkoopadviesprijs van 499 euro.

De Huawei P8 is slechts 6,4 millimeter dun en uitgerust met een 5,2-inch Full HD-beeldscherm, 3GB werkgeheugen en 16 B intern geheugen, uitbreidbaar via microSD. De P8 is voorzien van een zuinige 2.680 mAh batterij en een snelle HiSilicon Kirin 930 octa-core 64-bit chipset, die snelheden van 2.0GHz levert. De smartphone heeft een 8-megapixelcamera aan de voorzijde voor fraaie selfies en een 13-megapixelcamera aan de achterzijde voorzien van een aantal bijzondere nieuwe eigenschappen. De P8 draait op Android 5.0 Lollipop en is uitgerust met Huawei's nieuwe Emotion UI 3.1-interface.

 

Huawei P8
Huawei P8

De 13-megapixelcamera van de Huawei P8 bevat 's werelds eerste vier kleuren RGBW sensor, die naast de standaard rode, blauwe en groene, ook een wit filterelement heeft. Dit zorgt voor betere prestaties bij omgevingen met minder licht en een helderder beeld bij omstandigheden met een hoog contrast. De cameramodule is verder voorzien van optische beeldstabilisatie en heeft daarnaast een breed scala aan verschillende creatieve opties aan boord. Middels de 'Time Lapse' functie kan tot 24 uur aan beeldmateriaal omgezet worden in een versnelde clip van vijf minuten. Met behulp van de 'Director Mode' kun je tot drie andere Android-smartphones aan de P8 linken om zo video's te maken vanuit vier verschillende standpunten. In situaties met weinig licht kan met de 'Light Paintings' setting bij bewegende beelden een sliert van lichtsporen vast worden gelegd, zoals bijvoorbeeld bij de lampen van een auto of een straat. 

Ook op andere gebieden zijn er een aantal zeer handige functies te vinden in de software van de P8. Zo is er de 'Knuckle Touch' waarmee bepaalde acties uitgevoerd kunnen worden door met de knokkels op het scherm te tikken. Zo kan er bijvoorbeeld snel en gemakkelijk een screenshot gemaakt worden door twee keer op het scherm te tikken. Een bepaald gedeelte van een foto uitsnijden kan door met de knokkel dat gedeelte van het scherm te selecteren. De super hands-free functionaliteit ondersteunt daarnaast hands-free gesprekken binnen een straalbereik van 2 meter, terwijl de ingebouwde audio decoder chipset het mogelijk maakt het muziekvolume van het toestel te verdubbelen met behoud van dezelfde kwaliteit.

De Huawei P8 is vanaf 15 mei verkrijgbaar in de kleuren Mystic Champagne en Titanium Grey, en heeft een losse verkoopadviesprijs bij introductie van 499 Euro.

Verder lezen...

- Huawei P8 hands-on test

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws