Interessant:

Grim Fandago Remastered verschijnt voor iOS en Android

nieuws 6 mei 2015 om 09:56

Spelontwikkelaar Double Fine heeft Grim Fandago Remastered uitgebracht voor iOS en Android. De originele game, ontwikkeld door LucasArts, verscheen in 1998 en wordt alom beschouwd als een van de beste adventure-games ooit.

Double Fine bracht Grim Fandango Remastered eerder uit voor de PC, Mac, Linux en PlayStation 4. Het spel is nu ook per direct beschikbaar voor de iPad en iPhone (vanaf iOS 8.0) en op korte termijn ook voor Android via de Google Play Store. Het spel is tijdens de eerste introductieweek tijdelijk goedkoper verkrijgbaar ($ 9,99 in plaats van $ 14,99).

Grim Fandago Remastered voor iOS en Android
Grim Fandago Remastered voor iOS en Android

In Grim Fandago, dat een unieke combinatie biedt van een film noir-sfeer en Mexicaanse folkore, wordt het verhaal vertelt van Manny Calavera, een reisagent in het Land van de Doden. Hij verkoopt luxe-reispakketten aan zielen die een vierjarige reis maken naar de eeuwige rustplaats. Maar er komen problemen op zijn pad, die jij moet zien op te lossen. In deze Remastered-editie hebben de graphics, het geluid en de muziek (met een opnieuw opgenomen orchestrale soundtrack) een make-over gekregen. Daarnaast kan je rekenen op nieuwe touch-controls.

Enkele jaren geleden verscheen er reeds een luxe-remake van LucasArts' klassieker The Secret of Monkey Island voor iOS. Grim Fandango Remastered is per direct te downloaden in de iTunes App Store.

Double Fine