Interessant:

Philips stopt als shirtsponsor PSV

nieuws 22 april 2015 om 09:38

Philips stopt in 2016, na volgend voetbalseizoen, als shirtsponsor van PSV. Het Eindhovense elektronicaconcern, dat 34 jaar achtereen op het PSV-shirt prijkte, blijft wel als een van de belangrijkste sponsoren aan PSV verbonden.

Hans de Jong, de bestuursvoorzitter van Philips Benelux, bevestigt in het Eindhovens Dagblad dat PSV in 2016 stopt als shirtsponsor van PSV en PSV de ruimte geeft om een nieuwe shirtsponsor te zoeken. Philips blijft wel verbonden als sponsor aan PSV, maar zal miljoenen minder sponsorgeld betalen. De naam van de club (PSV staat voor Philips Sport Vereniging) en de naam van het stadion (Philips Stadion) blijven afgewijzigd. 

Philips was 100 jaar geleden ook betrokken bij de oprichting van PSV, en spreekt dan ook van een "historisch besluit". PSV richt zich de laatste jaren steeds meer op de medische markt en minder op de consumentenmarkt. Het Nederlandse elektronicabedrijf verkocht onlangs haar led-lichtdivisie aan een Chinees-Amerikaanse investeringsmaatschappij. Vorig jaar werd reeds de audio-afdeling verkocht aan het Amerikaanse Gibson Brands.

Philips-logo
Philips-logo

Eindhovens Dagblad