Interessant:

Huawei introduceert P8 en P8 Max

nieuws 15 april 2015 om 17:35

In Londen heeft Huawei vandaag, zoals verwacht, de Huawei P8, geďntroduceerd. Daarnaast zag ook de P8 Max, een 6,8 inch smartphone, het levenslicht.

De Huawei P8 is een metalen unibody smartphone met een scherm van 5,2 inch en een dikte van slechts 6,4 millimeter. Dankzij de flinterdunne nano-coating is het toestel ook spatwaterdicht. De Huawei P8 Max is hetzelfde als de P8, alleen dan voorzien van een enorm 6,8 inch JDI IPS display met de levendigste kleuren van dit moment (aldus Huawei) in een iets dikkere behuizing (6,8 millimeter). De slogan van de P8 Max is (op zijn Chinees): "Much bigger than bigger, yet pocketable!". De toestellen zijn verkrijgbaar in vier kleuren, Mystic Champagne, Prestige Gold, Titanium Grey en Carbon Black.

Huawei P8
Huawei P8

Specifiek voor de P8 Max heeft Huawei haar user interface aangepast aan het grotere scherm, zodat je de Emotion UI interface ook in landscape mode (liggend) kan gebruiken. De accu van de P8 Max is met 4.360 mAh enorm. Zelfs bij veel gebruik, hoef je 'maar' eens in de anderhalve dag op te laden.

Beide toestellen hebben een 13 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel frontcamera. Bijzonder is dat de hoofdcamera een vier-kleuren sensor heeft voor betere kleurvastlegging. De group-selfie, vorig jaar nog enthousiast groufie gedoopt, is ook op de P8 en de P8 Max aanwezig. Verder kan je selfies en 4cm macro foto's maken. Dankzij de aparte fotoprocessor zijn in de schemer de foto's ook scherp en vol met details. De optical image stabilisatie ten slotte neutraliseert trillingen tot 1,2 graden, daar waar de iPhone 6 bijvoorbeeld slechts 0,6 graden kan neutraliseren.

Huawei P8 Max
Huawei P8 Max

De toestellen hebben ook een aantal nieuwe functies, waaronder Knuckle sense technology, om met je knokkels speciale functies direct te ontsluiten, zoals bijvoorbeeld een foto maken, of een foto bijsnijden. Handig is de super hands-free mode. Met deze optie kan je de P8 en de P8 Max gebruiken voor conference calls. De ingebouwde microfoon ontvangt stemmen van iedereen in een straal van 2 meter om de mobiele telefoon. Mocht je de P8 tot slot een keer kwijt zijn dan kan je hem roepen (standaard “Hi buddy, where are you?”) en de P8 zal antwoorden met “I'm here!”, zodat je in ieder geval een idee hebt waar het toestel ligt.

Optioneel voor de Huawei P8 is een e-ink cover met een 4,3-inch e-ink scherm. Ideaal om boeken of tijdschriften op te lezen, of in te zetten als agenda of klok, zonder al te veel energie te verbruiken.

De Huawei P8 is vrijwel direct verkrijgbaar in een 16 GB en een 64 GB versie, voor respectievelijk €499 en €599. De Huawei P8 Max komt in een 32 GB en 64 GB uitvoering met adviesprijzen van €549 en €649.

portablegear.nl