Interessant:

Kobo Aura HD wordt uitgefaseerd

nieuws 18 maart 2015 om 15:05

De Canadese e-readerfabrikant Kobo gaat de Kobo Aura HD, haar eerste 6,8-inch e-reader, uitfaseren. De Aura HD was een van Kobo's populairste e-readers in de afgelopen jaren.

De Kobo Aura HD, voor het eerste geintroduceerd in april 2013, is een e-reader met een groot 6,8-inch touchscreen met een HD (1.440 x 1.080 pixels) resolutie. Voor het scherm is gebruik gemaakt van de e-Ink Pearl-technologie, dat net zo prettig is af te lezen als regulier papier. Tevens is deze e-reader voorzien van een instelbaar ComfortLight (ingebouwde schermverlichting) zodat je ook in het donker e-books kan lezen op de Aura HD.

Het onverwachte succes van de Aura HD was voor Kobo een verrassing. Volgens Kobo CEO Michael Tamblyn zorgde de Aura HD in 2013 voor 25 procent van de hardwareverkopen van Kobo. Niettemin wordt de e-reader nu toch uitgefaseerd. Op de website van Kobo is de 'Koop'-knop voor de Aura HD inmiddels verdwenen en het apparaat is online nog beperkt beschikbaar. Liggende voorraden worden nog wel verkocht.

Als alternatief voor de Aura HD voert Kobo nu de Kobo Aura H2O, een waterbestendige e-reader met een 6-inch Carta e-Ink display (met een resolutie van 1.430 x 1.080 pixels).

Kobo Aura HD
Kobo Aura HD

GoodEReader