Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm6,8"
Touchscreen
Opslag MB
WiFi
Foto Kobo Aura HD 1 Foto Kobo Aura HD 2 Foto Kobo Aura HD 3

Inleiding

De Kobo Aura HD is een e-reader met een groot 6,8-inch touchscreen met een HD (1.440 x 1.080 pixels) resolutie. Voor het scherm is gebruik gemaakt van de e-Ink Pearl-technologie, dat net zo prettig is af te lezen als regulier papier. Het instelbare ComfortLight, ingebouwde schermverlichting, zorgt ervoor dat je de Aura HD ook kan gebruiken als het donker is. Voor het letterype heb je de keuze uit 10 verschillende varianten en 24 formaten. Het is mogelijk om tekst te markeren, notities te maken en notities of quotes te delen via Facebook. De Kobo Aura HD ondersteunt daarnaast Reading Life: deze functionaliteit houdt je leesstatistieken bij en je kan je favoriete passages ermee delen op Facebook. De Aura HD is verder voorzien van een 1GHz processor, WiFi, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en twee voorgeinstalleerde spelletjes (Sudoku en Chess).

Apparaat & afmetingen

De Kobo Aura HD weegt 240 gram. De afmetingen bedragen 17,6 x 12,8 x 1,2 centimeter. De Kobo Aura HD is verkrijgbaar in de kleuren bruin, wit en zwart. Boeken lees je op het 6,8\" e-ink Pearl-scherm (1440 x 1080 pixels) van de Kobo Aura HD. Dankzij het touchscreen is de ereader eenvoudig te bedienen. Een e-ink-scherm is speciaal ontworpen om de leeservaring van inkt op papier te evenaren. Voordeel is het extreem lage stroomverbruik en de goede leesbaarheid onder felle lichtomstandigheden. Een e-ink Pearl scherm biedt een beter energiebeheer en snellere omslagtijden dan de originele e-ink schermen. Deze eReader kan in ieder geval uit de voeten met 9 eBook- en document-formaten, te weten ePUB, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ en CBR eBooks. JPEG, GIF, PNG en TIFF images bekijk je ook probleemloos op de Kobo Aura HD.

Geheugen & connectivity

De Kobo Aura HD heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Je kan data door middel van microUSB overzetten van en naar je PC. Deze Kobo heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Prijzen en beoordelingen Kobo Aura HD

Van de Kobo Aura HD staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Kobo Aura HD is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Kobo Aura HD testoverzicht de testen

Specificaties Kobo Aura HD

Algemeen
ProductKobo Aura HD
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht240 gram
Afmetingen176,0 x 128,0 x 12,0 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm6,8"
Touchscreen
Resolutie1.440 x 1.080px
Schermsoorte-ink Pearl
Geheugen
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
FormatenePUB, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingmicroUSB