Interessant:

Samsung trapt MWC af met Galaxy S6 en Galaxy S6 edge

nieuws 1 maart 2015 om 19:28

Zoals verwacht heeft Samsung op de vooravond van het MWC in Barcelona de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge aan de pers getoond. De Galaxy S6 en de S6 edge zijn 5,1-inch Android 5.0 smartphones met een 16 megapixel camera.

De Samsung Galaxy S6 edge is de eerste telefoon ter wereld met een aan beide zijden gebogen beeldscherm. De Galaxy S6 heeft geen gebogen beeldscherm, maar heeft daarentegen wel weer een scherm met Gorilla Glass 4, het hardste glas ooit.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

"Met de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge zetten we de nieuwe standaard voor smartphones en maken we de toekomstmogelijkheden van technologie nu al voor iedereen beschikbaar", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Door te luisteren naar de wensen vanuit de markt, zijn wij in staat om op continue basis te innoveren met nieuwe technologieŽn en ideeŽn. Met een opvallend nieuw en functioneel ontwerp en de beste specificaties, bieden onze nieuwe toestellen de ultieme smartphone-ervaring."

Op cameragebied verschillen de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge niet van elkaar. Beide toestellen zijn voorzien van een 16 megapixel camera voor haarscherpe foto's en video's. Selfies maak je met de 5 megapixel camera aan de voorkant. Auto Real-Time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) en IR Detect White Balance zorgen voor verbeterde lichtgevoeligheid en betere kleurreproductie. De camera start je in minder dan een seconde op door vanuit elk scherm tweemaal op de home button te drukken.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

Het opladen van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge gaat 50 procent sneller dan bij de Galaxy S5. Beide toestellen kan je ook draadloos opladen vanaf elke draadloze oplader, die werkt via WPC- of PMA-standaard.

De Galaxy S6†en de Galaxy S6 edge†zijn vanaf 10 april 2015 in Nederland beschikbaar. Je hebt daarbij de keuze uit 32 GB (S6 Ä 699,- en S6 edge Ä 849,-), 64 GB (S6 Ä 799,- en S6 edge Ä 949,-) en 128 GB (S6 Ä 899,- en S6 edge Ä 1049,-) interne opslag en de kleuren White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (enkel Galaxy S6) en Green Emerald (enkel Galaxy S6 edge).

portablegear.nl