Interessant:

HTC One M9: alle geruchten op een rij

nieuws 27 januari 2015 om 11:33

De HTC One M9 (ook bekend onder codenaam Hima en Prima) wordt zo goed als zeker aankomende maart aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. PortableGear zet de geruchten over het toestel op een rij.

HTC One M9: design

Volgens de geruchten heeft de HTC One M9, net als de HTC One M8, een stijlvol unibody-design van aluminium. Aan de voorzijde vind je waarschijnlijk BoomSound-speakers, al zijn deze mogelijk kleiner uitgevallen dan de speaker van de One M8. De grilachtige speaker van de One M8 werd eerder op de HTC Desire Eye en HTC Desire 826 vervangen door een speaker in de rand, waardoor de One M9 een compacter formaat zou kunnen hebben. Eerdere geruchten repten ook over het gebruik van Bose-audiotechnologie. Naar verluidt meet het toestel 144,3 x 69,4 millimeter en heeft het een dikte tussen van 7 millimeter en 9,56 millimeter. Uit uitgelekte foto's blijkt verder dat de powertoets van de bovenzijde van het toestel is verplaatst naar de rechterzijde, waar zich ook de volumetoets bevindt. (Volgens verschillende bronnen zijn deze foto's echter mogelijk nep). Het toestel komt in het grijs, zilver of goud en heeft waarschijnlijk, net als de Desire Eye, een IPX7-certificaat - wat betekent dat de telefoon waterbestendig is.

HTC One M9: display

Als we de geruchten mogen geloven, heeft de HTC One M9 een display van 5-inch, 5,2-inch of 5,5-inch met een Quad HD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels en een pixeldichtheid van 564 ppi. Hiermee kan HTC zich meten met concurrenten als de LG G3 en de Samsung Galaxy Note 4.

HTC One M9: software

De HTC One M9 wordt waarschijnlijk geleverd met Android 5.0 Lollipop, al gaan er ook geruchten over een nieuwe Android 5.1-update. Daarnaast wordt beweerd dat HTC de One M9 al eerste uitgerust met de vernieuwde HTC Sense 7-interface.

HTC One M9: processor & batterij

Volgens de geruchten is de HTC One M9 voorzien van een octa-core Qualcomm Snapdragon 805-processor met 3GB RAM, die momenteel ook is te vinden in de Galaxy Note 4 en de Motorola Nexus 6. De Snapdragon 810-processor heeft een 30 procent krachtigere Adreno 430-videokaart dan de Snapdragon 805-processor (met Adreno 420-videokaart), wat zorgt voor nog betere grafische prestaties. De processor heeft een 64-bit architectuur, wat wordt ondersteund door Android Lollipop, voor nog vloeiendere prestaties en een lager energieverbruik. De batterij biedt een energielading tussen de 2.600 mAh of 3.500 mAh.

HTC One M9: camera

Op de HTC One M9 neemt HTC voor de hoofdcamera zo goed als zeker afscheid van de Duo Camera en de UltraPixel-technologie van de One M8. Het toestel beschikt mogelijk over dezelfde 13-megapixel camerasensor als de Desire Eye. Ook gaan er geruchten over een sensor met 16-megapixel en 20,7-megapixel, optische beeldstabilisatie en dubbele LED-flitser. Wellicht wordt, net als op de Desire 826, voor de camera aan de voorzijde nog wel een beroep gedaan op de UltraPixel-cameratechnologie.

HTC One M9: release

De introductie van de HTC One M9 wordt begin maart, aan de vooravond van het Mobile World Congress 2015 in Barcelona, verwacht. Wanneer het toestel in de winkels verschijnt, is nog even afwachten.

Naschrift: de HTC One M9 is 1 maart 2015 officieel aangekondigd.

HTC One M9: uitnodigig voor presentatie
HTC One M9: uitnodigig voor presentatie

Pocket-lint.com