Interessant:

Nieuw downloadrecord Apple App Store op Nieuwjaarsdag 2015

nieuws 11 januari 2015 om 10:26

Apple heeft bekendgemaakt dat het aantal aankopen van de App Store in de eerste week van januari 2015 een nieuw record heeft bereikt. Wereldwijd besteedden klanten bijna een half miljard dollar aan apps en aankopen vanuit apps.

Nieuwjaarsdag 2015 was de dag met het grootste aantal aankopen in de App Store ooit. Deze prestaties volgen op een jaar waarin ook al records werden gebroken: het aantal aankopen steeg in 2014 met 50 procent en voor ontwikkelaars werd voor meer dan 10 miljard dollar aan inkomsten via apps gegenereerd. Tot dusver hebben App Store-ontwikkelaars bij elkaar 25 miljard dollar verdiend met de verkoop van apps en games. Met de komst van iOS 8 kregen ontwikkelaars de mogelijkheid nieuwe apps te maken en innovatieve functies te presenteren die bijzonder populair bleken te zijn bij App Store-klanten wereldwijd.

Innovaties van ontwikkelaars in de App Store kregen in iOS 8 een extra impuls dankzij Swift, een krachtige nieuwe programmeertaal waarmee ontwikkelaars nog gemakkelijker mooie apps kunnen maken. Daarnaast was er de introductie van de solide frameworks HealthKit en HomeKit. Dankzij HealthKit kunnen ontwikkelaars van gezondheids- en fitnessapps gegevens delen met de Gezondheid-app. HomeKit is een framework waardoor ontwikkelaars software kunnen maken die domotica (apparatuur voor woonhuisautomatisering) kan detecteren en configureren, ermee kan communiceren en deze kan aansturen. Daarnaast maakten ontwikkelaars in iOS 8 kennis met Metal (ondersteunt door onder meer de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPad Air 2), een grafische technologie die bedoeld is om de prestaties van A7- en A8-chips te optimaliseren en die door grote game-ontwikkelaars wereldwijd met open armen is ontvangen. 

"Na een ongekend succesvol jaar voor de App Store en onze gemeenschap van ontwikkelaars is dit jaar fantastisch gestart", vertelt Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "We zijn ontzettend trots dat ontwikkelaars zoveel creativiteit en innovatie toepassen in de apps die ze voor iOS-gebruikers maken, en dat de gemeenschap van ontwikkelaars nu meer dan 25 miljard dollar heeft verdiend." 

Apple maakte onlangs ook bekend dat de prijzen in de App Store omhoog zullen gaan in verband met nieuwe btw-tarieven (voor elektronische diensten geldt voortaan het btw-tarief van het land van de klant en niet meer van het land waar de leverancier is gevestigd: in Nederland gold het 15 procent btw-tarief van Luxemburg, dat wordt nu het 21 procent btw-tarief van Nederland) en de dalende eurokoers.

Apple iPhone 6 en 6 Plus
Apple iPhone 6 en 6 Plus

portablegear.nl