Interessant:

MiTAC presenteert MiracleBand

nieuws 9 januari 2015 om 15:08

Het Taiwanese MiTAC heeft op de CES 2015 in Las Vegas de MiracleBand aangekondigd, een activiteitentracker/fitnessarbamd die onder meer je fysiologische conditie, slaappatroon en dagelijkse inspanning bijhoudt.

MiTAC zegt de MiracleBand voorzien te hebben van zogenaamde "2-minuten ECG [elektrocardiogram=hartfilmpje red.] detectie via NASA EMD-technologie en nauwkeurige fysieke gezondheidsindex-analyse". De MiracleBand meet niet alleen je hartslag, maar ook je fysiologische leeftijd, stress, energie en de balans van je autonome zenuwstelsel. Voor de technologie van de MiracleBand heeft MiTAC samengewerkt met professionele cardiologen en psychiaters. De MiracleBand biedt ook ademhalingstraining (om stress te reduceren en energie terug te krijgen) via een smartphone-app.

De MiracleBand kan je elke ochtend wekken met een rapport over je slaappatroon. Overdag houdt de armband het aantal gezette stappen, de afgelegde afstand, het aantal geconsumeerde en verbrande calorieen bij. Ook kan je gewoon de tijd erop bekijken. Tijdens het werk geeft de MiracleBand aan wanneer het tijd is voor ontspanning middels ademhalingsoefeningen. Tot slot kan je met de MiracleBand contact maken met cloudservices, zodat je toegang hebt tot sociale netwerken en analyseoverzichten.

Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de MiTAC MiracleBand. In Nederland zijn wel soortgelijke modellen als de Samsung Galaxy Gear Fit, de Garmin vivofit en de Garmin vivosmart beschikbaar.

MiTAC MiracleBand
MiTAC MiracleBand

PR Newswire