Interessant:

Garmin presenteert nieuwe trucknavigatie

nieuws 5 januari 2015 om 19:21

Garmin heeft op de CES 2015 in Las Vegas twee nieuwe navigatiesystemen voor truckers geintroduceerd: de dezl 570LMT (5-inch) en de dezl 770LMT (7-inch). Daarnaast verscheen de nieuwe nuvi 2015 Essential Serie met back-up camera support.

De Garmin dezl 570LMT en dezl 770LMT beschikken beide over extra luide, verbeterde luidsprekers, die zorgen dat de duidelijk gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen ook bij verkeerslawaai gemakkelijk te verstaan zijn. Garmins nieuwe trucknavigatiesystemen bevatten gedetailleerde kaarten voor Europa, inclusief beperkingen voor vrachtwagens, zoals de hoogte van bruggen, scherpe bochten en gewichtslimieten, evenals relevantie informatie over de meeste hoofdwegen en snelwegen. Na invoering van het voertuigprofiel (instelbaar op hoogte, gewicht, lengte, breedte en gevaarlijke stoffen) vind je de routes die het meest geschikt zijn voor vrachtwagens met die kenmerken. Het eenvoudige truckprofiel biedt de mogelijkheid om met één druk op de knop de oplegger met de juiste afmetingen te kiezen. 

Met de ingebouwde reisplanner kan je routes met meerdere stops maken en toekomstige ritten plannen en opslaan. Met Easy Route Shaping kan je je route gemakkelijk wijzigen en de gewenste wegen en steden selecteren door gewoon op het scherm te tikken. Met de dezl 570LMT en 770LMT is het verder mogelijk om handsfree te bellen via de geïntegreerde microfoon en luidspreker dankzij Bluetooth-ondersteuning. Tot slot bieden deze navigatiesystemen geavanceerde rijbaanassistentie, spraakgestuurde navigatie en zijn ze compatibel met een optioneel verkrijgbare achteruitrijcamera. 

Garmin dezl 770LMT
Garmin dezl 770LMT

De Garmin dezl 570 LMT-D heeft een verkoopadviesprijs van € 399,- en de Garmin dezl 770 LMT-D heeft een verkoopadviesprijs van € 479,-.  Beide toestellen worden in het eerste kwartaal van 2015 verwacht. De optionele BC 30 achteruitrijcamera heeft een verkoopadviesprijs van  € 169,99.

Voor personenauto's komt Garmin ook met 3 nieuwe navigatiesystemen. De nieuwe entry-level nuvi 2015 Essential Serie van Garmin bestaat uit de nuvi 57(LMT), de nuvi 58(LMT), de nuvi 67(LMT) en de nuvi 68(LMT). Nieuw is dat Garmin voor deze modellen optionele back-up camera-support biedt. Een andere nieuwe functie in deze serie is Direct Access, voor navigatie op complexe bestemmingen, zoals vliegvelden en winkelketens. Naast de reguliere kaarten is op alle modellen HERE Maps voorgeinstalleerd. Informatie over prijs en beschikbaarheid van deze toestellen volgt.

Garmin nuvi 67LMT
Garmin nuvi 67LMT

BusinessWire