Interessant:

Compacte tablets breken minder snel

nieuws 11 december 2014 om 13:01

Een test van verzekeraar SquareTrade toont aan dat kleinere tablets robuuster en steviger zijn hun grotere concurrenten. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 kwam als minst breekbare tablet uit de bus.

Alle tablets kregen een breekbaarheidsscore gebaseerd op fysieke kenmerken - zoals materiaal - en de resultaten van val-, schuif- en watertesten. Hoe hoger de tablet scoort op een schaal van 1 tot 10, hoe hoger het risico op schade. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 (score 3,3) bleek het minst breekbaar in de test van SquareTrade, de Tmax 9 HD (score 8,2) juist het meest.

Over het algemeen kwamen de compacte tablets beter uit de val- en watertesten dan grotere modellen als de Microsoft Surface Pro 3 en de Tmax 9 HD. Waterbestendige exemplaren, zoals de Sony Xperia Z3 Tablet (score 4),†presteerden zeer †goed. Met de populaire Samsung Galaxy Tab S 10.5 (score 6) en de Apple iPad Air 2 (score 6,1) loop je een hoger risico dat ze kapotgaan: deze modellen scoorden slecht in de schuif- en valtesten.

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 scoorde heel goed in de val- en watertesten en is het minst breekbare model. De meest duurzame en prijsvriendelijke tablet bleek de Asus Memo Pad 7, die goed presteerde in de meeste testen, op de voet gevolgd door de Sony Xperia Z3 Tablet.

Ty Shay, CMO van SquareTrade: "Voor het eerst hebben we tien tablets onderworpen aan onze strenge breekbaarheidstesten. En wat blijkt: size doet er wel degelijk toe. Dure tablets zijn te vergelijken met de bekende Zwitserse zakmessen, maar ze zijn lang niet zo duurzaam. En het instapmodel dat we testten, brak letterlijk in tweeŽn. In tegenstelling tot smartphones - waar Apple altijd bovenaan eindigt in onze breekbaarheidstesten - was Samsung met de Galaxy Tab S 8.4 dit keer de winnaar."

SquareTrade Infographic: minst breekbare tablet
SquareTrade Infographic: minst breekbare tablet

portablegear.nl