Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm8,4" (359 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab S 8.4 1 Foto Samsung Galaxy Tab S 8.4 2 Foto Samsung Galaxy Tab S 8.4 3 Foto Samsung Galaxy Tab S 8.4 4 Foto Samsung Galaxy Tab S 8.4 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 (beschikbaar als WiFi-only en als WiFi + 4G-model) (SM-T700 en (SM-T705) is een tablet met een zeer helder 8,4-inch SuperAMOLED-display met een WQXGA-schermresolutie van 2.560 x 1.600 pixels (wat een schermverhouding van 16:10 oplevert). De tablet is met 6,6 millimeter bijzonder dun en beschikt naast het Android 4.4.2 KitKat-besturingssysteem over speciale functionaliteiten als Adaptive Display (waarmee het kleurengamma en de beeldscherpte automatisch geoptimaliseerd worden, ook in vol zonlicht) en AMOLED Cinema en AMOLED Photo (met deze voorgeprogrammeerde professionele modi kan je de schermstellingen handmatig aanpassen). De Galaxy Tab S 8.4 is daarmee bijzonder geschikt voor het bekijken van multimedia. De Ultra-Power Saving Mode zorgt ervoor dat je lang achtereen op de tablet kan werken, zonder dat je hem hoeft op te laden. Multitasken in meerdere apps is uiteraard ook geen probleem en dankzij de nieuwe Call Forwarding-functie via Samsung SideSync 3.0 staat de Galaxy Tab S 8.4 in verbinding met je smartphone, zodat je vanaf de tablet telefoontjes kan plegen en ontvangen. De tablet is, net als de Galaxy S5, voorzien van een vingerafdrukscanner. Daarmee kan je onder meer snel schakelen tussen verschillende gebruikersprofielen. Daarnaast biedt het device de Kids Mode, met een geheel eigen interface en tal van leuke en leerzame kinderapps voor de jongste gebruikers. Verder kan je rekenen op handige software als Hancom Office (documentbewerker), Evernote, Dropbox en Kindle for Samsung (dat toegang biedt tot e-books in de Kindle Store). De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is voorzien van een quad-core processor met 3GB RAM en 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). WiFi, WiFi-Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, infrarood en aGPS worden ondersteund. Tot slot is de tablet voorzien van een 4.900 mAh batterij en een camera aan de voorzijde (2,1-megapixel) en achterzijde (8-megapixel met LED-flitser en 1080p Full HD-videorecorder). Tegelijkertijd met dit model is de 10,5-inch Samsung Galaxy Tab S 10.5 geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is een tablet met een gewicht van 294 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,3 x 12,6 x 0,7 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 21,3 x 12,6 x 0,7 centimeter. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is verkrijgbaar in de kleuren goud en wit.

Specificaties

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het vermogen van de accu bedraagt 4.900 mAh. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het tablet. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is uitgerust met een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1.600 x 2.560 pixels. Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. De Galaxy Tab S 8.4 is verkrijgbaar in de kleuren goud en wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab S 8.4

Van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Samsung Galaxy Tab S 8.4 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Tab S 8.4

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab S 8.4
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht294 gram
Afmetingen212,9 x 125,7 x 6,6 mm
IP codering
Accuvermogen4.900 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid4 core (max 1,9 GHz)
RAM3 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,4" (359 ppi)
Resolutie1.600 x 2.560px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Selfiecamera2,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee