Interessant:

Casio onthult EX-MR1 selfie-camera

nieuws 8 december 2014 om 12:40

Casio heeft in AziŽ de Casio EXILIM EX-MR1 onthuld, een selfie-camera met een 21mm groothoeklens en een spiegel aan de voorzijde, waarmee dit model helemaal is geoptimaliseerd voor zelfportretten.

De Casio EX-MR1 heeft een speciale coating aan de voorzijde, die licht doorlaat voor de cameralens en tegelijkertijd dienst doet als spiegel door de gebruiker te reflecteren. Als je in deze 'spiegel' kijkt, is je gezicht meteen in het zicht van de lens erachter en kan je snel een selfie maken met een druk op de sluitertoets. Casio verzekert dat de EX-MR1 'uiteraard' ook als een reguliere compactcamera is te gebruiken, dankzij het 2,7-inch display aan de achterzijde. Degene je fotografeert, kan echter zichzelf ook bekijken in de spiegel, waardoor hij of zij de perfecte fotopose kan aannemen.

De EX-MR1 beschikt verder over een 14-megapixel sensor, een Full HD-videorecorder en WiFi-ondersteuning. Tevens biedt dit model Casio's speciale selfie-modi, zoals Make-up Mode (voor de perfecte weergave van huidskleur) en Auto Rotation (toont automatisch het beeld in de juiste orientatie).

De Casio†EX-MR1 komt in het roze, groen of wit en is vooralsnog alleen in†AziŽ verkrijgbaar. Casio bracht in†AziŽ dit jaar eerder speciale compacte selfie-camera's uit met de EX-TR50 en de EX-ZR1500. In Nederland brengt Casio momenteel echter geen compactcamera's meer op de markt.

Casio EX-MR1
Casio EX-MR1

Casio