Interessant:

iPad Air Plus met 12,9-inch scherm komt eraan

nieuws 1 december 2014 om 10:35

Geruchten over een grotere iPad met een 12,2-inch display zijn wederom op internet opgedoken. Naar verluidt zou Apple deze iPad Air Plus tussen april en juni 2015 op de markt brengen.

Geruchten over een iPad met een groter display dan 9,7-inch (het formaat van de huidige iPad Air 2) gaan er lange tijd. Reeds eind 2013 kwamen er via een Chinese website geruchten naar buiten over de iPad Pro / Maxi: de Chinezen zeiden toen uit "anonieme bronnen van Foxconn" gehoord te hebben dat Apple een nieuwe "iPad Maxi", met een 12,9-inch display, aan het testen was.

Latere geruchten claimden echter dat Apple zou afzien een 12,9-inch iPad-model, omdat er te weinig developers geinteresseerd zouden zijn om software voor een tablet van dit formaat te ontwikkelen. Nadat Apple afgelopen juli een partnership sloot met IBM voor de ontwikkeling van business-specifieke apps voor de iPad en iPhone zijn de geruchten over een 12,9-inch (ook wel 12-inch of 12,2-inch) iPad-model echter weer hardnekkig. Dit model zou dan vooral gericht zijn op de zakelijke markt.

De iPad Air Plus / iPad Pro beschikt volgens de geruchten verder over een nieuwe Apple A9-processor en vier speakers voor stereogeluid in alle richtingen. Het model zou slechts 7 millimeter dik zijn. Uiteraard heeft Apple nog niets officieel naar buiten gebracht over een groter iPad-model. 

iPad Air Plus (concept, via T3.com)
iPad Air Plus (concept, via T3.com)

9to5Mac