Interessant:

BlackBerry steekt miljarden in technologisch onderzoek

nieuws 11 november 2014 om 09:52

Ondanks alle financiele tegenslagen investeert BlackBerry nog altijd enorme bedragen in R&D (Research & Development). In 2013 gaf het Canadese smartphonebedrijf maar liefst 1,3 miljard dollar uit aan technologisch onderzoek.

Met een bedrag van 1,3 miljard dollar (1,04 miljard euro) was BlackBerry de op één na grootste investeerder in R&D in Canada in 2013. Alleen Bombardier (een fabrikant van onder meer vliegtuigen en treinen) investeerde dat jaar meer in R&D in Canada. BlackBerry gaf meer uit aan technologisch onderzoek dan IBM Canada, Rogers Communications, Ericsson Canada, en Sierra Wireless. Hoewel BlackBerry in 2013 veel investeerde in R&D, was het bedrag wel lager dan in 2012. Toen gaf het Canadese technologiebedrijf 1,5 milard dollar (1,2 miljard euro) uit aan onderzoek en ontwikkeling.

BlackBerry is dit jaar redelijk succesvol met de BlackBerry Passport, een smartphone voor de zakelijke markt met een opmerkelijk vierkant display. Ondanks zeer kritische recensies werd het toestel de eerste twee dagen na release 200.000 keer verkocht.

BlackBerry Passport
BlackBerry Passport

CrackBerry