Interessant:

Archos: 50 Diamond en 101 ChildPad

nieuws 24 oktober 2014 om 10:59

Het Franse Archos heeft haar productassortiment uitgebreid met de Archos 50 Diamond (een 5-inch Full HD-smartphone met dual-sim en Android 4.4 KitKat) en de Archos 101 ChildPad (een 10,1-inch kindertablet).

De Archos 50 Diamond biedt voor een aantrekkelijke prijs (199,99 euro) zeer complete specificaties. Naast een 5-inch Full HD-display, dual-simfunctionaliteit en het Android 4.4.4 KitKat-besturingssysteem beschikt deze smartphone over een 64-bit octo-core Snapdragon 615-processor met 2GB RAM, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 16-megapixel camera (met LED-flitser) aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Qua connectiviteit kan je rekenen op ondersteuning van 4G/LTE, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi-Direct en GPS. De Archos 50 Diamond verschijnt waarschijnlijk begin 2015.

Archos 50 Diamond
Archos 50 Diamond

De Archos 101 ChildPad is een 10,1-inch tablet die speciaal is ontworpen voor kinderen. Dankzij de handige geintegreerde draaghendel aan de bovenzijde kunnen kinderen de tablet eenvoudig mee dragen, zonder hem snel te laten vallen. De Archos 101 ChildPad draait op Android 4.2 Jelly Bean (met ondersteuning van de Google Play Store). Middels de Kids Zone-applicatie kunnen kinderen voor hen geschikte content vinden. Een 6-maanden trialversie van "Mobile Parental Filter", dat websites voor kinderen filtert, is voorgeinstalleerd.  Bijzonder aan deze kindertablet is het meegeleverde Teddy-figuurtje. Dit figuurtje overbrugt de afstand tussen de digitale wereld van de tablet en de echte wereld. Teddy biedt de basisfunctionaliteiten van een mp3-speler (het is in feite een audiospeler met een ingebouwde speaker), is oplaadbaar door hem op de tablet te plaatsen, en licht op in het donker als er muziek op wordt afgespeeld. Ouders kunnen op deze ChildPad dankzij de geintegreerde microfoon ook verhaaltjes opnemen, die kinderen vervolgens op elk gewenst moment op de tablet of op het Teddy-figuurtje kunnen afspelen. De Archos 101 ChildPad ligt momenteel in de winkels voor een adviesprijs van 135 euro.

Archos 101 ChildPad
Archos 101 ChildPad

Arctablet