Interessant:

Coca-Cola-automaat krijgt WiFi-support

nieuws 29 september 2014 om 15:50

Cola-Cola gaat, in samenwerking met British Telecom, in twee plaatsen in Zuid-Afrika haar Coca-Cola-automaten voorzien van WiFi-ondersteuning. Hiermee wil de frisdrankfabrikant internet toegankelijk maken voor de allerarmsten.

De Coca-Cola-automaten met WiFi-ondersteuning komen in eerste instantie in de Zuid-Afrikaanse plaatsen Nelspruit en Mthatha te staan. British Telecom levert het design, support en internettoegang voor de WiFi-frisdrankautomaten, Coca-Cola zal de automaten installeren. De automaten komen in de buurt van winkelcentra en scholen, zodat zakelijke en educatieve gebruikers meteen toegang hebben tot draadloos internet. Het internet wordt gratis aangeboden en het is niet noodzakelijk een blikje fris uit de automaat te halen.

"Het initiatief is onderdeel van Coca-Cola's commitment om duurzame gemeenschappen op te bouwen door de leden van deze gemeenschappen meer mogelijkheden te geven. Wij geloven dat door het aanbieden van gratis WiFi, studenten en schoolgaande kinderen in de buurt hun kennis door onderzoek kunnen vergroten. Daarnaast geeft het ondernemers van de gemeenschap de kans om enkele van hun zaken online te regelen", aldus David Visser, hoofd informatie van Coca-Cola in Zuid-Afrika.

Better Future News