Interessant:

FBI kan iPhone 6 niet hacken

nieuws 29 september 2014 om 11:27

De iPhone 6 biedt zulke goede dataencryptie dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten FBI en NSA het toestel niet snel zullen kunnen hacken. Dit tot frustatie van FBI-directeur James Comey.

FBI-directeur James Comey bekritiseerde Apple's nieuwe hoogwaardige datacryptie van de iPhone 6 in de New York Times. Het hacken van de code van de nieuwe iPhone "met een alfanummeriek wachtwoord van zes karakters met kleine letters en nummers", kan volgens Comey meer dan vijf en half jaar duren. Comey bekritiseert Apple, omdat hij vindt dat met de telefoon een manier aan criminelen wordt geboden bieden om de wet te ontduiken. Hij zegt zich zorgen te maken dat de marketing "van dergelijke bedrijven" benadrukt dat mensen zich met de toestellen buiten de wet kunnen houden.

Amerikaanse veiligheidsinstanties denken dat niet alleen criminelen, maar ook terroristen van de nieuwe iPhone 6-dataencryptie misbruik zullen maken. "Het is een soort advertentie waarin wordt gezegd: 'zo kan je wettelijk toezicht vermijden - zelfs legaal wettelijk toezicht'", aldus de instanties.

Apple geeft, net als concurrent Google, geen officieel commentaar op de uitspraken. Wel laten ze weten dat zij geen zaken kunnen doen als consumenten niet geloven dat hun data veilig is, zeker in markten buiten Amerika, zoals China en Europa, waar sommige consumenten vrezen dat Amerikaanse technologische producten zijn uitgerust met methoden voor Amerikaanse veiligheidsdiensten om toegang tot hun data te krijgen. Het wantrouwen in deze landen is groot, nadat vorig jaar uitlekte dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA massaal smartphones aftapte.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Time