Interessant:

Amazon introduceert Kindle Voyage en Fire HD Kids Edition

nieuws 19 september 2014 om 10:15

Amazon heeft in de Verenigde Staten haar Kindle-serie uitgebreid met de Kindle Voyage (6-inch e-reader) en haar Fire-serie met de Fire HD Kids Edition (kindertablet). Daarnaast komen er vernieuwde editie van andere Kindle-readers en Fire-tablets.

De Kindle Voyage is een e-reader met een 6-inch eInk Carta-touchdisplay (waarmee een pixeldichtheid van 300 ppi mogelijk is) en frontbelichting die zich automatisch aanpast. Deze e-reader komt in een WiFi-only of een WiFi + 3G-editie en heeft 4GB geheugen. De Voyage biedt een batterijduur van zes weken, gebaseerd op een half uur lezen per dag. De instapprijs van de Voyage is $ 199. Naast de Voyage kondigde Amazon een nieuwe editie van de originele Kindle aan, met een 20 procent snellere processor, twee keer zo veel geheugen en een touchscreen - voor $ 79.

Amazon Kindle Voyage
Amazon Kindle Voyage

Amazon introduceerde niet alleen nieuwe e-readers, maar ook nieuwe tablets in haar Fire-serie. Opvallendste nieuwe model is de Amazon Fire HD Kids Edition, een kindertablet die beschikbaar is in een 6-inch ($ 149) en in een 7-inch ($ 189) uitvoering. Deze tablet komt in het blauw, groen of roze en wordt geleverd met een rubberen beschermhoes. Het display van deze tablet is van het krasbestendige Gorilla Glass en verder wordt er veel speciale software voor kinderen meegeleverd. Met de FreeTime-functionaliteiten kunnen ouders instellen welke content hun kinderen zien en tevens is het mogelijk aparte profielen voor kinderen aan te maken.

Amazon Kindle Fire HD Kids Edition
Amazon Kindle Fire HD Kids Edition

Verder onthulde Amazon nieuwe edities van de Amazon Fire HD (nu beschikbaar in een 6-inch of 7-inch editie) tablet. De nieuwe Fire HD is voorzien van een HD-display, een quad-core processor, camera's aan de voor- en achterzijde en Dolby Digital-audiotechnologie. De vernieuwde Fire HD is te koop voor $ 99 (6-inch) of $ 139 (7-inch). Daarnaast is er een nieuwe uitvoering van de Amazon Fire HDX 8.9. Deze 8,9-inch tablet beschikt over een 2,5GHz quad-core processor en een 70 procent snellere grafische chip dan zijn voorganger. Het is de eerste tablet met de Dolby Atmos-audiotechnologie, voor een nog beter geluid. De nieuwe Fire HDX 8.9 heeft een prijs van $ 379. Alle nieuwe Fire-tablets draaien op het nieuwe, tegelijkertijd aangekondigde, Fire OS 4 "Sangria"-besturingssysteem (dat is gebaseerd op Android 4.4 KitKat).

De nieuwe Amazon-toestellen zijn vanaf oktober in de Verenigde Staten te koop.

Naschrift: Kindle Voyage is november 2014 ook in Nederland geintroduceerd.

Amazon