Interessant:

Apple Watch komt in 2015

nieuws 9 september 2014 om 22:42

Apple stapt ook in de wearable-markt met de Apple Watch, een fraai vormgegeven horloge met gehard glas, NFC en hartslagsensor op de achterkant. Apple Pay, de nieuwe betaaldienst van Apple, is volledig geintegreerd.

Opvallend aan de Apple Watchá(voorheen veelal bekend als iWatch)áis de traditionele knop aan de zijkant, de kroon in jargon, en Digital Crown gedoopt door Apple. Met de Digital Crown blader je door menu's, kan je inzoomen en nog veel meer.

Apple zal drie verschillende varianten van haar horloge introduceren. De Apple Watch Stainless Steel, de Apple Watch Sport en Apple Watch Edition die gemaakt zijn van respectievelijk aluminium, roestvrij staal en .... goud (!). Daarnaast kan je kiezen uit twee verschillende groottes (38 mm en 42 mm), voor zowel de dunnere als dikkere pols.

Apple Watch
Apple Watch

Berichten en mails kan je ontvangen en verzenden met Apple's horloge. Je kan antwoorden dicteren of een standaardantwoord selecteren. Mail kan je markeren als gelezen of direct verwijderen. Met de ingebouwde speaker en microfoon kan je gesprekken voeren zonder je telefoon uit de zak te hoeven halen.

Daarnaast is de Apple Watch voorzien van een bewegingssensor, een hartslagmeter en, in combinatie met je iPhone, van WiFi en GPS. Met al deze sensoren kan de Apple Watch je precies vertellen hoe actief je bent geweest op een dag. Al je activiteit wordt op een handige manier, middels gekleurde ringen, inzichtelijk gemaakt.

Apple Watch - Varianten
Apple Watch - Varianten

Nieuw ten opzichte van andere smartwatches is de ge´ntegreerde betaalmogelijkheid. Bij aangesloten winkels (reeds duizenden in de VS) kan je snel en gemakkelijk betalen door je horloge bij een contactloze scanner te houden en ter bevestiging de knop onder de Digital Crown in te drukken. Of deze functionaliteit ook in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend.

Om de Apple Watcháte gebruiken is een iPhone 5á(met iOS 8) of beter vereist. De prijs en verschijningsdatum in Nederland zijn nog niet bekend. In de VS komt de Apple Watch in 2015 op de markt voor een adviesprijs van 350 dollar.

portablegear.nl