Interessant:

Jabra Sport Pulse Wireless: koptelefoon en hartslagmeter

nieuws 5 september 2014 om 16:43

De Jabra Sport Pulse Wireless is een draadloze NFC- en Bluetooth- koptelefoon met ingebouwde hartslagsensor die uitgelezen kan worden op smartphone of tablet.

De Jabra Sport Pulse Wireless meet met de geļntegreerde biometrische hartslagmeter in het binnenoor de hartslag van de gebruiker. De medisch zeer nauwkeurige meting vindt plaats via een zogenaamde opto-mechanische infrarood-sensor in miniatuurformaat. Deze straalt licht uit in het oorweefsel en meet de hartslag via de terugkerende lichtverstrooiing en de acceleratie van de gebruiker. Bij tests van de Campbell University in North Carolina bleek dat de meetresultaten van de Jabra Pulse Sport Wireless voor 99,2 procent overeenkwamen met die van een elektrocardiogram. 

Jabra Sport Pulse Wireless
Jabra Sport Pulse Wireless

De Jabra Sport Pulse Wireless is IP55-gecertificeerd (bestand tegen stof, zweet en regen) en geschikt voor sportieve activiteiten als joggen, fietsen en wandelen. De speakers en de bedieningseenheid van de Jabra Sport Pulse Wireless zijn gemaakt van duurzaam roestvrij staal en het kabeltje is versterkt met kevlar, waardoor het zeer scheurvast is.

Met je smartphone of tablet stel je de Jabra Sport Pulse Wireless gemakkelijk in. De handige oortjes reduceren tijdens gebruik achtergrondgeluiden met maximaal 15 decibel. In totaal kan de Jabra Sport Pulse Wireless met maximaal acht apparaten worden verbonden, waarbij twee verbindingen tegelijk in stand gehouden kunnen worden. Ook apparaten die NFC (Near Field Communication) ondersteunen, kunnen via deze standaard met de in-ear-hoofdtelefoon worden verbonden.

De Jabra Sport Pulse Wireless biedt volledig opgeladen maximaal 4,5 uur muziekweergave of gesprekstijd, en heeft een stand-by-tijd van maximaal 10 dagen. De sportieve koptelefoon compatible met de volgende apps: Endomondo, Run Keeper, Map My Run en Strava.

De Jabra Sport Pulse Wireless is verkrijgbaar in de traditionele sportvakhandel en in geselecteerde zaken voor audio- en video-apparatuur en online. Deze nieuwe in-ear hoofdtelefoon is vanaf oktober verkrijgbaar voor 200 euro.

portablegear.nl