Interessant:

Kobo Aura H2O te koop in Nederland

nieuws 3 oktober 2014 om 10:11

Kobo heeft de Kobo Aura H2O, een waterbestendige e-reader met een 6,8-inch display, uitgebracht in Nederland. Het is een van de eerste e-readers met een Carta eInk-display met een zeer hoge schermresolutie.

De Kobo Aura H2O, die vorige maand werd aangekondigd, is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat het apparaat tot 30 minuten waterdicht is in één meter diep water, mits de poortklep gesloten is. De e-reader is daarnaast stofbestendig, heeft een niet-spiegelend display en beschikt over een eInk-display met de hoogste resolutie (1.430 x 1.080 pixels) die momenteel beschikbaar is voor e-readers.

Het ruime 6,8-inch touchscreen met Carta eInk-technologie en 265 dpi, het eerste in zijn soort met deze schermafmetingen, benadert het dichtst de leeservaring van gedrukt papier. Het apparaat heeft een 1GHz processor, zodat pagina's snel kunnen worden omgeslagen, en beschikt over 4GB aan interne opslagruimte (uitbreidbaar tot 32GB met een microSD-kaart), zodat je duizenden e-books kan opslaan. Daarnaast heeft de Kobo Aura H2O een batterijduur van maximaal twee maanden.

Alle tien beschikbare lettertypen van de Kobo Aura H2O zijn pixel voor pixel geperfectioneerd, zodat elke letter scherp en helder wordt weergegeven. Dankzij 24 lettergrootten, verstelbare letterscherpte en instellingen voor dikte kunnen boekenliefhebbers deze e-reader finetunen en precies afstemmen op de manier waarop ze graag lezen. De Kobo Aura H2O maakt ook het ontdekken van nieuwe titels heel gemakkelijk, met aanbevelingen op het apparaat die zijn gebaseerd op de eigen activiteiten en voorkeuren van de betreffende lezer. De Reading Life-functionaliteiten biedt de mogelijkheid om aantekeningen te maken, tekst te markeren, bladwijzers toe te voegen en statistieken te controleren over je leesgewoonten. Ook kan je je favoriete alinea's, uitspraken en boeken delen via Facebook Timeline.   

De Kobo Aura H2O is verkrijgbaar in het zwart en wordt in Nederland verkocht voor een adviesprijs van 179 euro.

Kobo Aura H2O
Kobo Aura H2O

portablegear.nl