Interessant:

Samsung Z Tizen-smartphone aangekondigd

nieuws 2 juni 2014 om 09:41

Samsung introduceert deze week op de†Tizen Developer Conference in San Francisco de Samsung Z, haar eerste officiŽle smartphone met het Tizen-besturingssysteem. Het toestel komt in eerste instantie in Rusland op de markt.

De Samsung Z heeft verder vrijwel dezelfde functionaliteiten als de Galaxy Android-smartphones. Het toestel heeft een 4,8-inch SuperAMOLED HD-display, een 2,3GHz quad-core processor met 2GB RAM, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 8-megapixel camera, een 2,1-megapixel webcam/frontcamera, een 2.600 mAh batterij en 4G/LTE-support. Tevens worden WiFi, GPS/GLONASS, Bluetooth 4.0, NFC en infrarood (IR Remote) ondersteund.

Net als de Samsung Galaxy S5 beschikt de Samsung Z over een Ultra Power Saving Mode (om de batterijduur te sparen), een Download Booster (voor snellere downloads), een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter. Dankzij het Tizen-besturingssysteem (versie 2.1.1) kan je volgens Samsung rekenen op snelle multitasking en een korte opstarttijd.

De Samsung Z†komt in een zwarte en in een gouden uitvoering en is vanaf het derde kwartaal van 2014 in Rusland te koop. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland.

Samsung Z Tizen-smartphone
Samsung Z Tizen-smartphone

Samsung Tomorrow