Interessant:

Fitbit-app voor Windows Phone 8.1

nieuws 31 juli 2014 om 12:02

Fitbit, producent van connected health- en fitnessproducten, lanceert een gratis app voor Windows Phone 8.1. Windows Phone 8.1-gebruikers hebben daarmee direct toegang tot statistieken van draadloze Fitbit-activiteitstrackers.

De Fitbit-activiteitstrackers houden diverse gezondheids- en fitnessgegevens bij, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, de afstand die je aflegt, het aantal calorieën dat je verbrandt, het aantal actieve minuten, het aantal verdiepingen dat je beklimt en je slaapkwaliteit. De nieuwe Fitbit-app voor Windows Phone 8.1 bevat ook Live Tiles, waardoor je direct op je startscherm up-to-date inzicht hebt in content en notificaties. Je ziet hoeveel stappen je hebt gezet en weet direct hoe ver je nog van je dagelijkse doel afzit - en dat zonder de Fitbit-app te openen. 

De Fitbit-trackers (waaronder de Fitbit Flex) synchroniseren nu met bijna honderd Windows-, Android- en iOS-toestellen (via Bluetooth 4.0). Het is hierdoor nog eenvoudiger om fitheid een onderdeel te maken van het dagelijks leven. Naast realtime synchronisatie van statistieken ben je nu in staat om direct in de app razendsnel fitnessgegevens te loggen of persoonlijke doelen te beheren en in te stellen. Notificaties, prestatiebadges en klassementen houden je gemotiveerd gedurende de hele dag. Ook kan je vanuit de app vrienden aanmoedigen, uitdagen en berichten sturen. De onderlinge competitie zorgt ervoor dat gezondheids- en fitnessdoelen nog sneller zijn te behalen; Fitbit-gebruikers met een of meer vrienden in de Fitbit-community zijn 27 procent sportiever. 

Fitbit voor Windows Phone 8.1
Fitbit voor Windows Phone 8.1

"De directe toegang tot realtime statistieken op de smartphone verhoogt de motivatie van gebruikers om hun doelen te bereiken en zo uiteindelijk gezondere keuzes te maken", zegt James Park, CEO en medeoprichter van Fitbit. "De verwachtingen zijn dat het Windows Phone-platform het snelst groeiende besturingssysteem voor smartphones wordt. Het ondersteunen hiervan is belangrijk, omdat al onze gebruikers dan toegang hebben tot statistieken – welke telefoon ze ook gebruiken. Met de nieuwe Fitbit-app voor Windows Phone 8.1 breiden we de lange lijst van ondersteunde Android- en iOS-toestellen verder uit en bieden we nog meer mensen de voordelen van Fitbit."

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws