Interessant:

Nokia Lumia 530 officieel geintroduceerd

nieuws 23 juli 2014 om 10:49

Nokia heeft de Nokia Lumia 530 officieel geintroduceerd. De Lumia 530 beschikt over een 4-inch display, Windows Phone 8.1 en Office en is, met een prijs rond de 100 euro, de goedkoopste Lumia-smartphone tot dusverre.

De Nokia Lumia 530, die eerder uitlekte, is dit kwartaal verkrijgbaar als single sim 3G-variant in Nederland (in verschillende andere landen verschijnt ook een dual-sim variant). Het is de eerste Windows Phone-smartphone met een prijs rond de 100 euro en het is daarmee de goedkoopste Lumia-smartphone tot op heden.

De Lumia 530 beschikt over Windows Phone 8.1, met 'one-swipe'-notificaties in Action Center, het snelle Word Flow-toetsenbord en naadloze integratie met voorgeïnstalleerde Microsoft-diensten zoals Skype en Microsoft Office. Tevens kan je rekenen op een quad-core Qualcomm Snapdragon-processor, een 5-megapixel camera en 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Een frontcamera en 4G-support ontbreken.

"We werken er hard aan om steeds meer mensen toegang te geven tot de Lumia-technologie, third party-apps en Microsoft-diensten zoals we die ook bieden op onze topproducten", zegt Jo Harlow, Corporate Vice President van Microsoft Devices Group. "De Lumia 530 toont aan dat we toegewijd zijn aan het maken van betaalbare smartphones voor iedereen en nog meer mensen kennis te laten maken met het beste van Microsoft."

De Nokia Lumia 530 komt standaard met verwisselbare covers in oranje, groen en donkergrijs en wit. Meer informatie over de beschikbaarheid en de exacte Nederlandse verkoopadviesprijs volgt later dit kwartaal.

Nokia Lumia 530
Nokia Lumia 530

portablegear.nl