Interessant:

eBay en Sotheby's sluiten partnership

nieuws 16 juli 2014 om 09:46

Online veilingssite eBay en kunstveilingshuis Sotheby's gaan samenwerken. Veilingen van Sotheby's worden voortaan live uitgezonden op eBay.

eBay en Sotheby's werkten eerder samen in 2002, maar dat werd geen succes. Beide partijen denken nu echter, dankzij de enorme vooruitgang in smartphonetechnologie, wel succes te kunnen boeken. eBay en Sotheby's gaan zich richten op online veiligen via mobiele apparaten. Zij verwachten dat online kunstverkopen in 2020 een omzet van 13 miljard dollar kunnen genereren.

Sotheby's zal haar veilingen in 18 verschillende categorieen presenteren, en verkopen zullen zowel thematisch als tijdsgewijs worden aangeboden. Het is nog niet bekend wanneer de live streaming van Sotheby's-veilingen op eBay begint, maar de verwachting is begin 2015.

"eBay zal in de toekomst nieuwe mogelijkheden op de site lanceren die speciaal zijn ontworpen voor verzamelaars van zeldzame, unieke en premium kunst en verzamelobjecten, en ook voor beginnende kopers op dit gebied", aldus eBay en Sotheby's in een gezamelijk persbericht.

BusinessWire