Interessant:

Samsung Galaxy F: alle geruchten op een rij

nieuws 14 juni 2014 om 11:46

De geruchten over de Samsung Galaxy F nemen, nadat er de afgelopen weken verschillende foto's van het toestel uitlekten, weer toe. De Galaxy F is mogelijk een luxe-uitvoering van de Galaxy S5.

Design & display

Geruchten over de Samsung Galaxy F - volgens sommigen ook wel de Samsung Galaxy S5 Prime of S5 Premium met modelnummer SM-G906S - doen al enige tijd de ronde. (De "F" zou mogelijk staan voor "Fashion"). Belangrijkste vernieuwing zou zijn dat de plastic behuizing van de Galaxy S5 wordt vervangen door een behuizing van aluminium. Daarnaast wordt de schermresolutie waarschijnlijk opgevoerd van Full HD (1.080 x 1.920 pixels, zoals op de S5) naar QHD (2.560 1.440 pixels). De huidige LG G3 is momenteel een van de weinige smartphones die al een QHD-display heeft. Het scherm van de Galaxy F meet mogelijk tussen de 5,2-inch en 5,3-inch. 

Processor

Over de processor van de Samsung Galaxy F gaan verschillende geruchten. Soms beweert men dat het toestel de beschikking krijgt over een nieuwe 64-bit Exynos Infinity-processor van Samsung. Er gaat echter ook het gerucht dat de Galaxy F wordt voorzien van Qualcomm's nieuwe Snapdragon 805-chipset (de Galaxy S5 is voorzien van Qualcomm's Snapdragon 801-processor). Het toestel krijgt waarschijnlijk 3GB of 4GB RAM, waar de S5 met 2GB RAM komt.

Andere functionaliteiten

De verwachting is dat de Samsung Galaxy F veel van dezelfde bijzondere functies krijgt als de Galaxy S5, zoals een geintegreerde vingerafdrukscanner en een hartslagmeter. Het is echter nog niet duidelijk of de Galaxy F net als de S5 ook waterbestendig is. Tot slot beschikt de Galaxy F naar verluidt over het Android 4.4.2 KitKat-besturingssysteem en een 16-megapixel camera met optische beeldstabilisatie.

Releasedatum

Hoewel Samsung nog niets officieel heeft laten weten over de Samsung Galaxy F, is de verwachting dat het toestel dit najaar wordt aangekondigd.

Samsung Galaxy F (via evleaks.at)
Samsung Galaxy F (via evleaks.at)

EVleaks