Interessant:

Top 5 gadgets voor Vaderdag 2014

nieuws 12 juni 2014 om 15:48

Aankomende zondag 15 juni is het weer Vaderdag. PortableGear zet vijf betaalbare gadgets op een rij waarmee je je vader kan verrassen.

Acer Liquid Z5

De Acer Liquid Z5 is een budgetvriendelijke 5-inch smartphone, waarmee je voor een vriendelijke prijs (adviesprijs: 149 euro) je vader de beschikking geeft over alle smartphone-functies die hij nodig heeft. Het is een rank toestel van nog geen 9 millimeter dik en minder dan 150 gram zwaar. De speaker aan de voorzijde verrijkt en verbetert de kwaliteit van de audio dankzij de DTS Sound techniek. De Liquid Z5 draait op Android 4.2.2. en is voorzien van de zogenaamde feature mode. Met deze mode wordt de bediening van je smartphone een stuk eenvoudiger, voor als je vader niet zo handig is met smartphones. Geen kleine iconen meer in een zwart Android-scherm, maar grote iconen met duidelijke functies. Het rekenkundige hart van de Z5 bestaat uit een 1,3GHz dual-core processor. Het interne geheugen bedraagt 4GB. De 5-megapixel camera aan de achterzijde ondersteunt BSI technologie, voor betere foto's in de schemering. WiFi, Bluetooth en GPS zijn uiteraard standaard. 

Acer Liquid Z5
Acer Liquid Z5

Huawei Ascend Y300

De Huawei Ascend Y300 is een sympathieke en compacte smartphone met een 4-inch touchscreen. Voor een bijzonder bescheiden prijs (adviesprijs: 135 euro) krijgt je vader de beschikking over alle basis smartphonefunctionaliteiten: een 5-megapixel camera, een VGA-frontcamera/webcam, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 1GHz dual-core processor, 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.1, aGPS en FM-radio. Het toestel komt in het zwart of wit.

Huawei Ascend Y300
Huawei Ascend Y300

TomTom GO 50

De TomTom GO 50 is een 5-inch instapmodel in TomTom's GO-serie navigatiesystemen, die je voor een redelijke (advies)prijs van 179,95 euro in huis haalt. Dit model (met geintegreerd bevestigingssysteem) is Smartphone Connected, wat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van de databundel van je vaders smartphone voor diensten als TomTom Traffic en Flitspalen. Via de MyDrive Mobile App op de smartphone krijgt je vader drie maanden gratis de beschikking over real-time verkeersinformatie via TomTom Traffic (daarna moet hij abonnementsgeld betalen). Ondersteuning van Lifetime Maps zorgt ervoor dat je altijd met actuele kaarten rijdt: zolang je de TomTom GO 50 gebruikt, mag je gratis maximaal vier volledige updates per jaar op het apparaat downloaden. Verder ondersteunt dit navigatiesysteem 'Tap & Go' (snel een route plannen door op de kaarten te tikken) en 'Speak & Go' (stembesturing, waardoor handsfree rijden mogelijk is). Naast de GO 50 zijn ook de GO 40 (4,3-inch) en de GO 60 (6-inch) beschikbaar.

TomTom GO 50
TomTom GO 50

Asus MeMo Pad HD 7

Als je vader nog geen tablet heeft, is de Asus MeMo Pad HD 7 een goede en betaalbare keuze (adviesprijs: 149 euro). Deze tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean en het 7-inch scherm heeft een native (HD) resolutie van 1.280 x 800 pixels, voor scherpe teksten en afbeeldingen. De Memo Pad HD 7 beschikt daarnaast over hoogwaardige stereoluidsprekers met verbeterd geluid, met dank aan de Asus SonicMaster audiotechnologie. De Memo Pad HD 7 is verder voorzien van een 1,2-megapixel HD-camera aan de voorzijde en een 5-megapixel camera aan de achterzijde. De camera aan de voorzijde kan 720p HD video vastleggen. Deze tablet is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, roze en groen. De tablet is daarnaast voorzien van 16GB opslagruimte en een microSD-kaartslot, plus een jaar lang gratis 16GB Asus WebStorage. In combinatie met Asus WebStorage Office kunnen gebruikers online Microsoft Office-documenten bekijken, maken, bewerken en delen.

Asus MeMO Pad HD 7
Asus MeMO Pad HD 7

SanDisk Clip Sport

Sportieve vaders kan je op Vaderdag verrassen met de SanDisk Clip Sport, een zeer compacte en betaalbare mp3-speler (prijs vanaf 43,70 euro). Deze lichtgewicht MP3-speler (beschikbaar in het blauw, geel, groen, rood, roze en zwart) is voorzien van een clip waarmee hij stevig kan worden vastgemaakt aan kleding. De Clip Sport heeft een batterijduur van 25 uur en beschikt over een LCD-scherm voor eenvoudige navigatie tijdens het gebruik en over een ingebouwde FM-tuner die kan communiceren met een tv aan de muur in de sportschool of die je vaders favoriete radiostation kan afspelen. De MP3-speler komt in edities met 4GB of 8GB geheugen en beschikt ook over een geheugenkaartlezer.

SanDisk Clip Sport
SanDisk Clip Sport

portablegear.nl