Interessant:

Toshiba introduceert Encore 2-tablets met Windows 8.1

nieuws 28 mei 2014 om 10:01

Toshiba presenteert zijn nieuwste serie Windows 8.1 tablets: de Encore 2 WT10-A (10,1-inch, inclusief Bluetooth Keyboard-cover) en de Encore 2 WT8-B (8-inch).

Zowel de Encore 2 WT10-A als de Encore WT8-B is voorzien van Windows 8.1 met Bing, met tal van uitgebreide gebruiksfuncties. De tablets worden geleverd met een éénjarig Microsoft Office 365-abonnement, voor het eenvoudig onderweg lezen, bewerken, opmaken en delen van documenten of presentaties met Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access en OneNote. Daarnaast omvat het abonnement online opslag via OneDrive en gratis belminuten voor Skype.

Beide tablets zijn ergonomisch vormgegeven, met afgeronde randen waardoor ze prettig in de hand liggen. Bovendien zijn de speakers zo gepositioneerd dat de geluidsweergave niet nadelig wordt beïnvloed wanneer het apparaat in de hand wordt gehouden. Het kleinere formaat maakt de Encore 2 WT8-B ideaal voor gebruik met één hand. De 8-inch Encore 2 WT8-B is ideaal voor gebruik rechtop, maar beide tablets zijn geschikt voor gebruik in verschillende standen; het scherm kan eenvoudig worden gedraaid, zodat voor elke toepassing de optimale stand kan worden gekozen. De Windows-knop bevindt zich aan de zijkant van de tablet, zodat je met één druk op de knop gemakkelijk toegang hebt tot alle mogelijkheden.

Toshiba Encore 2 WT10-A
Toshiba Encore 2 WT10-A

Beide tablets zijn verder uitgerust met een hoogwaardige 5-megapixel achtercamera; met 1080p Full HD videoweergave met 24 frames per seconde op de Encore 2 WT8-B, en 30 frames per seconde op de Encore 2 WT10-A. De voorcamera is ideaal voor videogesprekken. Daarnaast kan de camera dankzij TruCapture foto's maken van whiteboards, documenten of projecties voor gebruik bij cursussen, vergaderingen en presentaties. Een belangrijke tijdsbesparing, omdat handgeschreven informatie niet langer hoeft te worden overgetypt. Op beide tablets kan de leesbaarheid eenvoudig worden vergroot door verbeterde kleurcorrectie en door het produceren van scherpere beelden met lage reflectie. Op de Encore 2 WT10-A kan bovendien het ruisniveau worden verlaagd. De Encore 2 WT10-A is uitgerust met echo-onderdrukking, zodat stemmen tijdens een gesprek of vergadering duidelijk verstaanbaar zijn. Beide tablets beschikken over ruisonderdrukking, waarmee achtergrondruis tot een minimum wordt beperkt.

Allebei tablets zijn uitgerust met een micro-USB-poort voor het delen van content, en een microSD-kaartingang voor een naadloze, realtime samenwerking met andere Windows-apparaten. De Encore 2 WT10-A beschikt hiernaast over een microHDMI-uitgang voor het afspelen van media op een groter scherm. Via de microSD-kaartaansluiting kan tevens de opslagcapaciteit worden uitgebreid tot 128GB. Content kan via een WiFi-verbinding worden gesynchroniseerd met elk ander Windows-apparaat. Met behulp van draadloze weergavetechnologie kan de televisie worden gebruikt als tweede scherm voor de tablet. Deze optie is beschikbaar op beide apparaten.

De Encore 2 WT10-A wordt geleverd met het Toshiba Bluetooth Keyboard met clickpad, voor een grotere flexibiliteit en productiviteit. De Toshiba Encore 2 WT10-A en Toshiba Encore 2 WT8-B zijn in Europa vanaf eind juli 2014 verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt voor de WT10-A € 349,- (inclusief keyboard in case) en voor de WT8-B € 199,-.

Toshiba Encore 2 WT8-B
Toshiba Encore 2 WT8-B

portablegear.nl