Interessant:

Failliete Sweex gaat door zonder Yarvik

nieuws 19 mei 2014 om 09:42

Het failliete Sweex wordt overgenomen door het elektronicabedrijf Nedis uit Den Bosch. Nedis neemt echter niet Yarvik, de tablet- en smartphonetak van Sweex, over.

Dat meldt zakenblad Quote. Sweex, de Nederlandse fabrikant van onder meer de Yarvik-tablets en Yarvik-smartphones, ging afgelopen april failliet. Grootste probleem was het hoge aantal retouren. Maar liefst 15 procent werd teruggestuurd. Andere oorzaken van het faillissement waren het aantrekken van een nieuwe directeur die helemaal niet functioneerde en een mislukte koerswijzing. Met de koerswijzing richtte Sweex zich vrijwel helemaal op het uitbrengen van smartphones en tablets onder de Yarvik-merknaam en werden er vrijwel geen Apple-accessoires meer uitgebracht onder het Sweex-label, waar het bedrijf voorheen juist bijzonder succesvol mee was.  

Volgens Nedis is Sweex echter nog altijd "een prachtig bedrijf", maar is de aandacht voor Sweex de afgelopen jaren alleen verslapt door "te veel concentratie op Yarvik". Nedis zegt "dit proces snel te willen omkeren". Nedis wil zich met Sweex weer gaan concentreren op Apple-accessoires en zal dit productassortiment ook snel gaan uitbreiden, onder meer met Bluetooth-speakertjes. In de Yarvik-lijn is Nedis, gezien Sweex' voorgaande ervaringen, niet geinteresseerd. Bovendien vindt Nedis de Yarvik-producten "niet bij haar business passen".

Yarvik TAB9-200 Xenta
Yarvik TAB9-200 Xenta

Quote