Interessant:

Atletico Madrid profiteert van Google Glass

nieuws 17 april 2014 om 11:20

De Spaanse topclub Atletico Madrid heeft tijdens een voetbalwedstrijd gebruik gemaakt van de mogelijkheid om real-time op een Google Glass statistieken te bekijken.

De assistent-coach van Atletico Madrid, Germán 'El Mono' Burgos, was de eerste persoon die tijdens een voetbalmatch officieel gebruik maakte van een Google Glass. De speciale editie van de bril werd samen ontwikkeld met de Liga de Futbol Profesional (LFP), de organisatie die zorgdraagt voor de belangrijkste professionele voetbalcompetities in Spanje.

Burgos gebruikte op zijn Google Glass een app genaamd 'Mediacoach', waarmee hij onder meer real-time statistieken in de categorieen 'algemeen', 'spelopbouw',  'defensie' en 'schoten' kon zien. De LFP schrijft over de speciale Google Glass: "Met dit product kan analyse van het spel in real-time plaatsvinden en kan data van elk spel geextraheerd worden. Clubs zullen alle informatie over hun eigen spel hebben en van de tegenstanders tegen wie ze spelen".

Atletico Madrid won het eerste duel met de Google Glass overigens met 2-0 van Getafe. Google sloot onlangs ook een overeenkomst met brillenfabrikant Ray-Ban voor de productie van een modieuze Google Glass.

Metro