Interessant:

Telecombedrijf Euphony failliet

nieuws 4 april 2014 om 09:41

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft het Belgische telecom- (en energie)bedrijf Euphony definitief failliet verklaard. Euphony had zijn verkopers al sinds de zomer niet meer betaald.

Vanwege de financiele problemen werd eerder een nieuwe voorlopige bewindvoerder aangesteld. Hij dagvaarde Euphony in een faillissement. De zaak kwam in maart voor de Belgische rechtbank van koophandel, maar daar dook toen opeens een advocaat op die zei op te treden voor een investeerder, welke maar liefst 10 miljoen in het bedrijf zou willen steken. De rechtbank besloot daarop de zaak twee weken uit te stellen. Het heeft niet veel geholpen: het bedrijf is alsnog failliet verklaard.

Euphony werkte volgens een pyramidestructuur, waarbij verkopers weer andere verkopers konden aanstellen om klanten te werven. Toen de toplaag echter niet meer betaald werd, verdween ook de onderlaag van verkopers. Daardoor stagneerde de verkoop, wat het bedrijf (nog) verder in de problemen bracht.

De Belgische vakbond hoopt dat het bedrijf op relatief korte termijn een doorstart kan maken, mogelijk in afgeslankte vorm. Euphony was in het verleden onder meer sponsor van de Belgische voetbalclub RC Genk en van de Tilburgse voetbalclub Willem II.

De Standaard