Interessant:

Nokia Asha 501 beschikbaar in Nederland

nieuws 24 januari 2014 om 09:53

De Nokia Asha 501, een betaalbare, stijlvolle telefoon (met 3-inch touchscreen) in trendy kleuren is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 89 euro.

De Nokia Asha 501 draait op Nokia's Asha-platform en is verkrijgbaar in vier kleuren (rood, geel, cyaan en wit). De telefoon bestaat uit twee delen: een duurzame en verwijderbare hoes en een krasbestendig, glazen scherm. Dit is een 3-inch touchscreen met één 'back'-knop. Het compacte toestel weegt slechts 98 gram. De Asha 501 werkt efficiënt en Nokia belooft een lange stand-bytijd van maximaal 48 dagen.

Via een eenvoudige swipe-beweging heb je op de Asha 501 toegang tot twee verschillende beginschermen: Home en Fastlane. Home biedt een traditioneel, op iconen gebaseerd menu om apps, bellen en instellingen te openen. Het nieuwe Fastlane-menu is gebaseerd op hoe mensen echt hun telefoon gebruiken. Het toont de laatst gebruikte contacten, sociale netwerken en apps op één scherm. Fastlane geeft zo een overzicht van hoe het toestel wordt gebruikt en inzicht in activiteiten uit verleden, heden en toekomst, waardoor je onder meer snel kan multitasken.

De Nokia Asha 501 is standaard uitgerust met Nokia Xpress Browser. Deze browser comprimeert internetdata automatisch tot maximaal negentig procent. Dit zorgt ervoor dat mobiel browsen sneller en voordeliger is (en tevens dat vlot browsen op dit low-end toestel uberhaupt mogelijk is). Nokia Xpress Now is een nieuwe webapplicatie die content aanbeveelt op basis van locatie, voorkeuren en trending topics. De applicatie is binnenkort beschikbaar via de homepage van de browser en als download in de Nokia Store. Veel van populaire applicaties zijn al beschikbaar of in ontwikkeling voor het Nokia Asha-platform waaronder Facebook, Foursquare, Whatsapp, LinkedIn, Twitter en games van Electronic Arts. De Asha 501 heeft 128MB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Een 4GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd.

De Nokia Asha 501 is vanaf heden beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 89 euro.

Nokia Asha 501
Nokia Asha 501

portablegear.nl


Gerelateerde producten