Interessant:

Microsoft voice-functie met stem Halo-karakter

nieuws 21 januari 2014 om 13:08

Microsoft werkt aan een voice-functie voor Windows, die dezelfde functionaliteiten als Apple's Siri moet bieden. Voor de stem van de voice-dienst is stemactrice Jen Taylor, die eerder een karakter uit de game Halo insprak, ingehuurd.

Stemactrice Jen Taylor is in de populaire Halo-series verantwoordelijk voor de stem van Cortana, een vrouwelijk kunstmatig karakter dat veel in cutscenes voorkomt. Microsofts Siri-concurrent, waarvan de naam nog onbekend is, komt in april in de Verenigde Staten als beta-versie beschikbaar voor de Nokia Lumia-smartphones. De functionaliteit komt in het najaar in de Verenigde Staten ook beschikbaar voor de iPhone Bing-app. In 2015 komt de voice-dienst wederom in Amerika beschikbaar voor de Xbone One en Windows. Een internationale uitrol volgt waarschijnlijk pas eind 2015, begin 2016.

Jen Taylor is geen onbekende in gameland. Zij spraak niet alleen de stem in van Cortana, maar ook van Nintendo-karakters Princess Peach, Toad en Toadette (in verschillende Mario-games en Mario sportgame-spinoffs), van karakter Zoey in Left 4 Dead en Left 4 Dead 2 en van verschillende helden in het populaire online-multiplayer Windows-spel Dota 2.

Halo: Spartan Assault
Halo: Spartan Assault

Polygon