Interessant:

China Mobile bestelt meer dan 1 miljoen iPhone 5S toestellen

nieuws 16 januari 2014 om 14:54

iPhone-fabrikant Foxconn heeft afgelopen week 1,4 miljoen exemplaren van de iPhone 5S aan China Mobile geleverd. De Chinese telecomprovider introduceert het toestel eind deze week officieel in China.

Dat meldt The Wall Street Journal. De intiŽle levering van 1,4 miljoen exemplaren van de iPhone 5S†staat niet gelijk aan de verkoop van even zoveel exemplaren van China Mobile, maar laat wel de grote vraag naar het toestel in China zien. China Mobile is de grootste telecomoperator ter wereld met meer dan 760 miljoen klanten. Het Chinese bedrijf begon afgelopen kerstmis met pre-orders voor de iPhone 5S.

Analisten verwachten dat Apple dankzij de deal met China Mobile dit jaar tussen de 10 en 30 miljoen iPhone-modellen meer zal verkopen. Andere marktonderzoekers zeggen echter dat de†intiŽle vraag naar de iPhone 5S bij China Mobile kleiner is dan naar voorgaande iPhone-modellen, die door andere Chinese operators (China Unicom en China Telecom) werden uitgebracht.

Volgens marktonderzoeker Gartner verkocht Apple in de eerste drie kwartalen van 2013 in China in totaal 18,5 miljoen iPhone-modellen. Toch is de groei de afgelopen jaren afgenomen door de toegenomen concurrentie. Met de deal met China Mobile kan Apple de concurrentie wellicht weer een stap voor blijven.†Volgens onderzoek van marktresearcher Counterpoint was de iPhone 5S in oktober 2013 werelwijd de best verkochte smartphone.

Verder lezen...

- iPhone 5S vs. iPhone 5C. vs. iPhone 5: verschil

iPhone 5S
iPhone 5S

Wall Street Journal