Interessant:

Asus onthult ZenFones, PadFone mini en Transformer Book Duet

nieuws 8 januari 2014 om 11:45

Asus heeft op de CES 2014 haar mobiele portfolio flink uitgebreid met de ZenFone 4, 5 en 6 smartphones, de Transformer Book Duet TD300 laptop-tablet, de VivoTab Note 8 Windows-tablet en de PadFone mini smartphone-tablet.

De Asus ZenFone 4 is een compacte smartphone met een 4-inch touchscreen, een 1,2GHz Intel Atom Z2520-processor en twee camera's (5-megapixel achter en 0,3-megapixel voor). Dit model draait op Android 4.3 Jelly Bean (een Android 4.4 KiKat-update volgt) en ondersteunt 3G/HSDPA, 4G/LTE-support ontbreekt. De ZenFone 4 komt in het zwart, wit, rood, blauw of geel.

De Asus ZenFone 5 heeft een 5-inch IPS-display met een HD-resolutie en is slechts 5,5 millimiter dik. De Asus' PenTouch- en GloveTouch-technologieen zorgen voor een gevoelig display, dat ook met een willekeurige stylus of met handschoenen aan goed te bedienen is. Dit model is verder voorzien van Android 4.3 Jelly Bean (Android 4.4 KiKat-update volgt), een 2GHz Intel Atom Z2580-processor, een 8-megapixel PixelMaster-camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera. De ZenFone 5 komt in het zwart, wit, rood of champagne-goud.

De ZenFone 6 heeft een 6-inch IPS HD-display en ondersteunt net als de ZenFone 5 de PenTouch- en GloveTouch-technologien. Ook hetzelfde is Android 4.3 (met beloofde Android 4.4-update) en de 2GHz Intel Atom Z2580-processor. Dit model ondersteunt echter ook Asus' SonicMaster-audiotechnologie en beschikt over een 13-megapixel PixelMaster-camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera. De ZenFone 6 is in dezelfde kleuren beschikbaar als de ZenFone 5. Alle Asus ZenFones beschiken over de nieuwe Asus ZenUI-interface.

Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe ZenFones in Nederland.

Asus ZenFone 4
Asus ZenFone 4

De Asus Transformer Book Duet TD300 is een hybride dual-OS tablet-laptop, waarop je zowel kan werken met Android (4.1) als Windows (8.1). Via de Instant Switch-toets of middels een virtuele toets (in tabletmodus) is snel en eenvoudig te wisselen tussen besturingssysteem. De Duet TD300 bestaat net als voorgaande Asus Transformer-modellen uit een tablet en een los toetsenborddock. De tablet heeft een 13,3-inch Full HD IPS-scherm en ondersteunt Asus' SonicMaster-audiotechnologie. Verder is de tablet voorzien van een HD-frontcamera, 128GB SSD geheugen (uitbreidbaar via microSD) en het toetsenborddock biedt daarnaast een 1TB diskdrive. Het dock beschikt ook over aansluitingen voor USB 3.0, USB 2.0, HDMI 1.4 en LAN. Tevens worden WiFi en Bluetooth 4.0 ondersteund. Tot slot beschikt de Transformer Book Duet TD300 over een Intel Core i7-processor met Intel HD-videokaart. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Duet TD300.

Asus Transformer Book Duet TD300
Asus Transformer Book Duet TD300

De Asus VivoTab Note 8 is een 8-inch HD Windows 8.1-tablet die wordt geleverd met een Professional Wacom Digitizer Stylus en een volledige versie van Microsoft Office Home & Student (Word, Excel, PowerPoint, OneNote). De tablet beschikt over een Intel Atom Z3740 (Bay Trail)-processor, 2GB RAM en 64GB SSD geheugen (uitbreidbaar via microSD). Daarnaast is deze tablet voorzien van Asus' SonicMaster-audiotechnologie, een 5-megapixel camera en een HD-frontcamera. Informatie over de prijs en beschikbaarheid moet nog volgen.

Asus VivoTab Note 8
Asus VivoTab Note 8

Ten slotte kondigde Asus op de CES 2014 de PadFone mini voor het eerst in het westen aan: dit model werd eind 2013 reeds in Asus' thuisland Taiwan onthuld. De PadFone mini combineert een 4-inch smartphone met een 7-inch tablet. De PadFone mini maakt gebruik van Asus' nieuwe ZenUI-interface, draait op Android 4.3 (Android 4.4-update volgt) en maakt gebruik van een 1,6GHz Intel Atom Z2560-processor. De smartphone beschikt aan de achterzijde over een 8-megapixel PixelMaster-camera en voorzijde over een 2-megapixel webcam. Video's kunnen in Full HD-kwaliteit worden opgenomen. Het geheugen bedraagt 8GB en is uitbreidbaar middels microSD. Tot slot ondersteunt de PadFone mini dual-sim, zodat twee simkaarten tegelijkertijd zijn te gebruiken. Dit model komt in het zwart, wit, rood, blauw of geel. Informatie over de prijzen en beschikbaarheid is nog niet bekend.

 

Asus PadFone mini
Asus PadFone mini

Asus