Interessant:

Panasonic onthult Lumix TZ60, TZ55, SZ8, LZ40

nieuws 8 januari 2014 om 11:11

Panasonic heeft op de CES 2014 in Las Vegas haar Lumix-cameraportfolio uitgebreid met de TZ60 (het nieuwe vlaggenschipmodel), de TZ55, de SZ8 en de LZ40.

De Panasonic DMC-TZ60 is een slanke digitale compactcamera met LVF (Live View Finder) en krachtige 30x optische zoom (vergelijkbaar met 24-720 mm op een 35mm-camera) en is Panasonics topmodel in de TZ-serie voor 2014.  De DMC-TZ60 - die de DMC-TZ40 opvolgt - biedt een aantal belangrijke nieuwigheden, vooral op het gebied van functies die zich richten op meer gevorderde fotografie, zoals handmatige bediening met de Control Ring, RAW-compatibiliteit en Focus Peaking (hulpmiddel bij handmatig scherpstellen). De camera is uitgerust met een nieuwe High Sensitivity MOS-sensor van 18,1-megapixels en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine waarmee met hoge snelheid en hoge gevoeligheid beelden kunnen worden vastgelegd. Zo kunnen vloeiende 1.920 x 1.080 50fps Full HD videobeelden worden opgenomen in AVCHD Progressive-formaat en maak je op hoge snelheid burstopnames bij 10 fps in hoogwaardige beeldkwaliteit. Tevens zijn foto's in RAW-formaat vast te leggen. Daarnaast ondersteunt dit model WiFi, NFC en GPS. De DMC-TZ60 is leverbaar in het zwart en zilver vanaf maart 2014 voor een adviesprijs van € 449,-

Panasonic DMC-TZ60
Panasonic DMC-TZ60

De Panasonic DMC-TZ55 is een digitale compactcamera met een krachtige, 20x optische zoomlens een 24mm groothoeklens, POWER O.I.S. (optische beeldstabilisatie) voor scherpe beelden (ook bij hoge zoom) en Active Mode (gaat trillingen door handbewegingen tijdens video-opnames actief tegen). Het 3-inch grote (non-touch) scherm met 460K pixels kan 180 graden worden gekanteld en is daarmee ideaal voor het maken van zelfportretten. Dankzij de WiFi-connectiviteit kan de camera altijd en overal draadloos met een smartphone of tablet worden verbonden, zonder dat een WiFi-hotspot benodigd is. Je kan je smartphone of tablet ook gebruiken als extra scherm om de focus, zoom of ontspanknop op afstand te bedienen. Je kan video's vastleggen en de opgenomen beelden live bekijken op je smartphone of tablet. De DMC-TZ55 volgt de DMC-TZ35 op en is leverbaar in zwart, wit en rood vanaf april 2014 voor een adviesprijs van € 249,-.

Panasonic DMC-TZ55
Panasonic DMC-TZ55

De Panasonic DMC-SZ8 is een slanke en stijlvolle digitale compactcamera met 12x optische zoom en WiFi-connectiviteit. De veelzijdige 24mm-ultra groothoeklens met krachtige 12x optische zoom (het equivalent van 24 tot 288 mm op een 35mm-camera) beschikt over een Intelligent Zoom-functie, die digitale zoom met minder verlies van beeldkwaliteit toevoegt voor een zoomverhouding van 24x. De optische beeldstabilisatie gaat trillingen van de hand, waar vaak sprake van is bij hoge zoom, effectief tegen. De camera heeft een 16-megapixel sensor en video's zijn in HD-kwaliteit op te nemen. Ook beginnende fotografen maken prachtige, perfecte foto's en video's dankzij de hulpfunctie iA (Intelligent Auto). Dankzij de WiFi-connectiviteit kan de camera altijd en overal rechtstreeks en draadloos op een smartphone of tablet worden aangesloten, een WiFi-hotspot is hiervoor niet nodig. De DMC-SZ8 is leverbaar in zwart en zilver vanaf maart 2014 voor een adviesprijs van € 159,-.

Panasonic DMC-SZ8
Panasonic DMC-SZ8

De Panasonic DMC-LZ40 is een superzoom bridge-camera, die is uitgerust met een 22mm-ultragroothoeklens, een bijzonder krachtige 42x optische zoom (vergelijkbaar met 22-924 mm op een 35mm-camera) en een optische beeldstabilisator. De resolutie van sensor bedraagt 20-megapixel en het krachtige beeldverwerkingssysteem LSI maakt hoogwaardige foto's en video's mogelijk. Met de iA (Intelligent Auto) modus kan je het vastleggen van mooie beelden helemaal overlaten aan de camera dankzij de functies Optical Image Stabilizer (optische beeldstabilisator), Face Detection, Intelligent Scene Selector en Intelligent Exposure. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat je foto's kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen aan de omstandigheden. Met de DMC-LZ40 kunnen niet alleen hoge resolutie foto's worden vastgelegd, het is ook mogelijk om HD video's te maken in 720p. De DMC-LZ40 is leverbaar in het zwart vanaf maart 2014 voor een adviesprijs van € 249,-.

Panasonic DMC-LZ40
Panasonic DMC-LZ40

portablegear.nl