Interessant:

McAfee wordt Intel Security

nieuws 9 januari 2014 om 09:45

Intel CEOáBrian Krzanich heeft op de CES 2014 bekend gemaakt dat Intel van plan is om onderdelen van mobiele beveiligingsproducten van McAfee gratis aan te bieden. Daarnaast krijgt McAfee op termijn de merknaam Intel Security.

Krzanich onthulde op de CES 2014 in Las Vegas de Intel Security-merknaam, die gebruikt zal worden voor Intels beveiligingsproducten en -diensten. Daarbij maakte hij bekend dat McAfee-producten na verloop van tijd zullen worden overgezet naar de Intel Security-merknaam, met behoud van het bekende rode schild (Intel nam in 2010 McAfee over voor meer dan 6 miljard euro).áDit jaar zal ook Intel Device Protection-technologie worden ge´ntroduceerd, die de beveiliging van op Intel gebaseerde Android-toestellen binnen zakelijke omgevingen zal verbeteren.

"Het beveiligen van digitale identiteitsinformatie wordt steeds complexer nu mobiele apparaten en toepassingen een almaar grotere rol spelen in ons dagelijkse leven", zegt Krzanich. "Intel wil zijn inspanningen om onze digitale wereld te beveiligen opvoeren om zo de bedreigingen voor persoonlijke informatie op mobiele en draagbare apparaten voor te blijven."

Krzanich maakte verder bekend dat Intel van plan is om onderdelen van McAfee's beveiligingsoplossingen voor mobiele apparaten gratis beschikbaar te stellen. Deze oplossingen helpen bij het beschermen van data en mobiele toestellen, waaronder Apple iPhones, Apple iPads en Android-apparaten. Meer informatie hierover wordt de komende maanden bekendgemaakt.

Hoewel 'Bring Your Own Device' met succes bij organisaties wordt toegepast, hebben veel bedrijven het gebruik van Android-apparaten verboden omdat deze niet voldoen aan de gestelde beveiligingseisen. Intel Security komt dit jaar met Intel Device Protection-technologie, waarmee ervoor kan worden gezorgd dat Android-apparaten op basis van Intel-technologie voldoen aan strenge beveiligingseisen, zowel thuis als op het werk.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws