Interessant:

Intel koopt McAfee

nieuws 23 augustus 2010 om 09:36

Chipfabrikant Intel heeft vorige week anti-virusbedrijf McAfee overgenomen voor een totaalbedrag van 7,68 miljard dollar (dat is meer dan 6 miljard euro).

McAfee zal opereren als een volle dochteronderneming van Intel en deel gaan uitmaken van Intels Software and Services Group. Volgens Intel maakt de overname "de weg vrij voor een combinatie van beveiligingssoftware en -hardware van één bedrijf". Deze combinatie moet leiden tot "betere bescherming voor consumenten, ondernemingen en overheidsinstellingen en voor online servers en cloud-netwerken".

Met de overname wil Intel zijn focus op beveiliging, evenals op energie-efficiënte prestaties en op connectiviteit versterken. Veel veiligheidsexperts zijn verbijsterd over de overname. De analisten zeggen dat Intel McAfee's technologie koopt om beveiliging aan de eigen producten toe te voegen en dat Intel beter een ander anti-virusbedrijf met een betere technologie voor minder geld had kunnen kopen. Vorige week introduceerde Intel ook een nieuwe generatie Intel Atom-chips.

portablegear.nl